«Χαμός» στο Παρίσι: Μεγάλα επεισόδια - Τουλάχιστον 126 οι τραυματίες!

Γενικεύθηκε η ένταση με τα «Κίτρινα γιλέκα» - Video με απίστευτες σκηνές

Πρώτη δημοσίευση 13.19

Μεγάλα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι με 126 τραυματίες μέχρι αυτήν τη στιγμή. Η  κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» έχει οδηγήσει ήδη σε 7800 προσαγωγές, ενώ άλλα 211 άτομα έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Ο αριθμός αυτός είναι ήδη μεγαλύτερος από το σύνολο των προσαγωγών (412) που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα το προηγούμενο Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου.

Συγκρούσεις αστυνομικών με τους διαδηλωτές στο Παρίσι (AP Images)  

«Θα ήθελα γι΄άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους εκείνους, πολιτικούς αξιωματούχους, συνδικαλιστές, ενώσεις, πολίτες οι οποίοι κάλεσαν σε ηρεμία έτσι ώστε οι Γάλλοι που θέλουν να εκφράσουν διεκδικήσεις να μην αναμιχθούν με εκείνους που θέλουν να τα σπάσουν και να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της τάξης», υπογράμμισε ο Εντουάρ Φιλίπ.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης, που μιλούσε μετά το τέλος μιας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν «κατ' εξαίρεση» μηχανισμό ασφαλείας «όσον αφορά τα μέσα, κατ΄εξαίρεση όσον αφορά τις επιλογές της οργάνωσης που έχουμε κάνει».

Νέα κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι (AP Images)  

Οι αρχές, που φοβούνται ότι θα δουν να αναπαράγονται στο Παρίσι οι σκηνές αστικής βίας, ενίσχυσαν τους ελέγχους στους σταθμούς και πραγματοποιούν συστηματικές έρευνες κοντά στα σημεία της διαδήλωσης.

Η ένταση αυξήθηκε σήμερα το πρωί κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι, όπου οι δυνάμεις της τάξης εκτόξευσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των «κίτρινων γιλέκων» που ήρθαν να διαδηλώσουν κατά χιλιάδες φωνάζοντας «Μακρόν παραιτήσου», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Δείτε στο Video τι μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι Μαρία Δεναξά στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων,    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top