Η Τερέζα Μέι για την πιθανή ανατροπή της – «Δύσκολες οι επόμενες 7 μέρες»

Αλλεπάλληλα τα πλήγματα για τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό

Τερέζα Μέι

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη η Τερέζα Μέι, μετά την αποκάλυψη του προσχεδίου της συμφωνίας για το Brexit.

Ακολούθησε μπαράζ παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησής της (ανάμεσά τους και ο Υπουργός για το Brexit), αλλά και ανταρσία από κάποιους βουλευτές του κόμματός της που επιδιώκουν την ανατροπή της.

Την ώρα λοιπόν που η Μέι απειλείται με κατάθεση μομφής από τους υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος, η ίδια με συνέντευξή της στο «Sky News», προειδοποίησε ότι πιθανή ανατροπή της θα κινδύνευε να καθυστερήσει το Brexit και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει τη συζήτηση αυτή να την αποπροσανατολίσει από μια κρίσιμη εβδομάδα διαπραγματεύσεων.

Στην ίδια συνέντευξη η Μέι δήλωσε ότι απ΄ό,τι γνωρίζει οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι δεν έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες επιστολές για τη διαδικασία πρότασης μομφής.

«Εξ’ όσων γνωρίζω, όχι, δεν έχουν», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το εάν ο πρόεδρος της επιτροπής 1922 Σερ Γκράχαμ Μπράντι έχει γίνει αποδέκτης 48 επιστολών.

Kαταρρέει η Μέι: Και τέταρτη παραίτηση Υπουργού για το Brexit

Brexit: Πρόταση μομφής κατά της Μέι - Συγκεντρώθηκαν οι 48 υπογραφές

(AP Photo/Matt Dunhaml)

«Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ»

Μιλώντας στο Sky News, η Μέι σχολίασε ότι η απομάκρυνσή της από το αξίωμά της «θα δημιουργήσει αβεβαιότητα», ενώ δεν θα αλλάξει τις αριθμητικές ισορροπίες στο κοινοβούλιο. Επίσης, υποστήριξε ότι η συζήτηση για το μέλλον δεν αφορά την ίδια, αλλά τους πολίτες. 

Σύμφωνα με την Μέι οι διαπραγματευτικές ομάδες εργάζονται «τώρα που μιλάμε» και η ίδια πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα έχει συνομιλίες και με άλλους ηγέτες της ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το Brexit στις 25 Νοεμβρίου.

Πολλές βρετανικές εφημερίδες πάντως έγραψαν ότι πέντε πρωτοκλασάτοι υπουργοί, υπέρμαχοι του διαζυγίου, συνεργάζονται για να ασκήσουν πιέσεις στην Μέι να τροποποιήσει το σχέδιο συμφωνίας, αλλά σε σημερινή επιστολή της στην «Sun on Sunday» η ίδια ανέφερε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

Πάντως, ο παραιτηθείς υπουργός για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, μιλώντας σήμερα στο ΒΒC κι ενώ χαρακτήρισε «μοιραία προβληματική» τη συμφωνία της Τερέζα Μέι, πρόσθεσε ότι ακόμη και τώρα μπορεί να αλλάξει πορεία η πρωθυπουργός, δηλαδή να τροποποιήσει το σχέδιο συμφωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top