Kαλιφόρνια: Mετά τις φονικές πυρκαγιές έρχονται σφοδρές βροχοπτώσεις

Πιθανόν να προκαλέσουν επικίνδυνες πλημμύρες και κατολισθήσεις

Τέλος δεν έχει η φρίκη στην Καλιφόρνια. Η γιγαντιαία πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη, δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Μέχρι στιγμής, έχει αφήσει πίσω της 71 νεκρούς, ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους χίλιους.

Ο σερίφης της Κομητείας, ανέφερε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων, που πιθανόν συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που σώθηκαν από τις φλόγες και δεν ξέρουν πως έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι, αυξήθηκε από τους 631 την Πέμπτη στους 1.011.

Διασώστες ψάχνουν μέσα στα αποκαίδια ανθρώπινα "ίχνη" (AP Photo/Terry Chea, File)

«Θέλω να κατανοήσετε ότι αυτός είναι ένας κατάλογος που εξελίσσεται», τόνισε ο σερίφης Χόνι. «Οι πληροφορίες που σας δίνει είναι ανεπεξέργαστα δεδομένα και υπάρχει (...) πιθανότητα ο κατάλογος να περιέχει διπλές καταχωρίσεις», εξήγησε.

Στην Καλιφόρνια αναμένεται σήμερα να κάνει μια επίσκεψη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να συναντηθεί με πυροπαθείς, έπειτα από την φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, η οποία ξέσπασε την 8η Νοεμβρίου.

Η «Camp Fire» όπως έγινε γνωστή, έχει απανθρακώσει σχεδόν 10.000 σπίτια και άλλα κτίρια, όπως επίσης και 550.000 στρέμματα γης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΦΟΔΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Χιλιάδες εκτοπισμένοι από την πιο καταστροφική δασική πυρκαγιά της Καλιφόρνιας, ανάμεσά τους και εκατοντάδες που έχουν βρει καταφύγιο μέσα στα αυτοκίνητά τους και σε σκηνές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με σφοδρές βροχοπτώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, οι οποίες πιθανόν να προκαλέσουν επικίνδυνες πλημμύρες και κατολισθήσεις παρότι θα συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Μέι, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Καλιφόρνιας, δεν είναι σαφής ο ακριβής αριθμός όσων χρειάζονται στέγαση, αλλά οι αρχές είχαν αρχικά διατάξει την απομάκρυνση περισσότερων από 52.000 ανθρώπων.

Κάποιοι από τους εκτοπισμένους προτίμησαν να παραμείνουν στο ύπαιθρο επειδή θέλουν να είναι μαζί με τα κατοικίδιά τους, τα οποία πολλά καταφύγια δεν κάνουν δεκτά, είπε ο ίδιος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top