Ξαφνική χιονοθύελλα «παρέλυσε» τη Νέα Υόρκη – Εικόνες χάους

Οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητα, παιδιά εγκλωβίστηκαν στα σχολεία τους

Μπορεί για πολλούς το χιόνι να είναι ειδυλλιακό, στη Νέα Υόρκη όμως κατέληξε… εφιάλτης!


Aτρόμητος ποδηλάτης αψηφά το χιόνι/Φωτογραφία Associated Press / Wong Maye-E

Η πρώτη χιονόπτωση της σεζόν, έπιασε… «στον ύπνο» την «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα απίστευτο χάος.


Κοριτσάκι παίζει με το χιόνι και το άγαλμα του "Ατρόμητου Κοριτσιού" στο Μανχάταν / Φωτογραφία: Αssociated Press / Wong Maye-E

Μόλις 15 εκατοστά χιονιού, είχαν ως αποτέλεσμα οδηγοί να παγιδευτούν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Για ώρες, έμειναν στα οχήματα, ανήμποροι να κάνουν το παραμικρό. Νηστικοί, δίχως να έχουν τη δυνατότητα να πάνε τουαλέτα και με πολλά αυτοκίνητα να ξεμένουν από βενζίνη, έζησαν έναν πραγματικό εφιάλτη.

Πολλά παιδιά επίσης, εγκλωβίστηκαν μέσα στα σχολεία τους. Αποτέλεσμα ήταν να περάσουν τη νύχτα εκεί και να κοιμηθούν σε στρώματα.


Το χιονισμένο Μανχάταν / Φωτογραφία: Αssociated Press / Bebeto Matthews

Χαοτικό ήταν το σκηνικό και στην γέφυρα του «George Washington», μια από τις πιο πολυσύχναστες γέφυρες του κόσμου. Μέσα σε λίγη ώρα, μετατράπηκε σε ένα απέραντο parking, μετά από καραμπόλα 20 οχημάτων, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.

Και φυσικά εκτός από όλα τα παραπάνω, παρέλυσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Κάποιος άφησε ένα μπλε τριαντάφυλλο εκεί που παλιά έστεκαν οι Δίδυμοι Πύργοι /Φωτογραφία: Αssociated Press / Bebeto Matthews

Σαν να μην έφταναν αυτά, 150 δέντρα ξεριζώθηκαν στο Μανχάταν, ενώ ένα προσγειώθηκε πάνω σε ασθενοφόρο.

Η όλη κατάσταση, προκάλεσε την οργή των Νέο-Υορκέζων, οι οποίοι αναρωτήθηκαν πώς γίνεται μια αναμενόμενη αλλά όχι μεγάλη χιονοθύελλα, να σπείρει την «καταστροφή».


Χιονοθύελλα στο Μανχάταν /Φωτογραφία: Αssociated Press / Bebeto Matthews

Πολλοί μάλιστα κατηγόρησαν για την όλη κατάσταση τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, ζητώντας ακόμα και την παραίτησή του.

«Δεν ήταν η χιονοθύελλα, ήταν η έλλειψη προετοιμασίας» ανέφεραν πολίτες της Νέας Υόρκης, με τον Δήμαρχο να ανταπαντά πως οι κακές μετεωρολογικές προβλέψεις ήταν αυτές που ευθύνονται για το «κακό».


Πεζοί "παλεύουν" με τη χιονοθύελλα στο Μανχάταν / Φωτογραφία: Αssociated Press / Bebeto Matthews

«Στο Central Park, καταγράφηκαν 16 εκατοστά χιονιού. Πρόκειται για την ισχυρότερη χιονόπτωση τον μήνα Νοέμβριο τα τελευταία 136 χρόνια» ισχυρίστηκε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως αν η πόλη γνώριζε το κύμα κακοκαιρίας που ερχόταν, θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα.


Ίχνη στο χιόνι / Φωτογραφία: Αssociated Press / Wong Maye-E

Πεζοί προσπαθούν να περπατήσουν στα χιονισμένα πεζοδρόμια του Μανχάταν /Φωτογραφία: Αssociated Press / Bebeto Matthews

Ζευγάρι έξω από το σημείο "μηδέν" στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου παλιά έστεκαν οι Δίδυμοι Πύργοι/ Φωτογραφία: Αssociated Press / Bebeto Matthews

Κοριτσάκι παίζει με το χιόνι και το άγαλμα του "Ατρόμητου Κοριτσιού" στο Μανχάταν / Φωτογραφία: Αssociated Press / Wong Maye-E

Ζευγάρι έξω από το σημείο "μηδέν" στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου παλιά έστεκαν οι Δίδυμοι Πύργοι/ Φωτογραφία: Αssociated Press / Bebeto Matthews
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top