Μαϊμού μπήκε σε σπίτι, άρπαξε ένα μωρό και το σκότωσε

Συχνές παρόμοιες επιθέσεις στην Ινδία

Μαϊμού

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στη βόρεια Ινδία, όταν μαϊμού εισέβαλε σε ένα σπίτι, άρπαξε ένα μωρό, μόλις 12 ημερών από την αγκαλιά της μητέρας του που το θήλαζε και μετά το σκότωσε. 

Σύμφωνα με το BBC το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Άγρα. Η μαϊμού αφού άρπαξε το νεογέννητο μωρό το άφησε σε στέγη γειτονικού σπιτιού με σοβαρές κακώσεις όταν οι γείτονες άρχισαν να την κυνηγούν. Το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. 

«Η μαϊμού χτύπησε το κεφάλι του και το παράτησε όταν την κυνήγησαν οι κάτοικοι με ξύλα και άρχισαν να της πετούν πέτρες», είπε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος, Ατζάι Καουσάλ.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις από μαϊμούδες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, καθώς πριν από δύο μήνες ένα νήπιο δέχθηκε επίθεση από πίθηκους και βρίσκεται στο νοσοκομείο. 

«Οι μαϊμούδες βρίσκονται παντού στην Άγρα. Έρχονται σε αναζήτηση τροφής, αλλά αρπάζουν και επιτίθενται», δήλωσε στο Reuters ένας ακτιβιστής στην περιοχή, ο Σχραβάν Κουμάρ Σιχ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι μαϊμούδες έχουν γίνει περισσότερο επιθετικές ως αποτέλεσμα του εκτοπισμού τους από τους βιοτόπους τους, οι οποίοι έχουν καταστραφεί εξαιτίας της επέκτασης της πόλης.

Κάποιες τοπικές ενώσεις κάνουν έκκληση για στείρωση των ζώων αυτών και για εξαίρεσή τους από την νομοθεσία περί προστασίας της άγριας ζωής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top