Άνοιξε η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου – Μέχρι και κάμερες χασμουρητού έχει

Βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα και εκτείνεται σε μήκος 55 χιλιομέτρων

«Ανοιχτή» είναι πλέον για το κοινό η μεγαλύτερη θαλάσσια του κόσμου, η οποία συνδέει το Χονγκ Κονγκ με την Κίνα.

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Η μέγα-γέφυρα όπως ονομάστηκε, αποτελεί ένα κατασκεύασμα μεγάλης μηχανικής, οικονομικής αλλά και πολιτικής σημασίας για την περιοχή.

Έχοντας μήκος 55 χιλιομέτρων, η γέφυρα κόστισε συνολικά 20 δισεκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή της, καθώς υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Έρχεται η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο-Συνδέει την Κίνα με το Χονγκ Κονγκ

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Εκτός από το κομμάτι της που βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα, η γέφυρα αποτελείται επίσης από ένα υποβρύχιο τούνελ, που επιτρέπει στα πλοία να περνούν μέσα από το δέλτα του ποταμού Pearl, την «καρδιά» του βιομηχανικού τομέα της Κίνας.

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Με το άνοιγμά της, η γέφυρα μειώνει τον χρόνο που χρειαζόταν κανείς για να διασχίσει το δέλτα του ποταμού σε μόλις… μισή ώρα από τις πολλές που χρειαζόταν συνολικά.

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Σύμφωνα με την Κίνα, αυτό θα αποτελέσει παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης στο μέλλον.

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Η μέγα-γέφυρα, σχηματίζει ένα φυσικό «σύνδεσμο» μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής χώρας.
Mέγα-γέφυρα Κίνα

MEΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑ-ΓΕΦΥΡΑ

 

Μετρά τον καρδιακό παλμό και την πίεση των οδηγών:

Υπάρχουν ειδικά εγκατεστημένες κάμερες, οι οποίες μετρούν τον παλμό και την πίεση του αίματος των οδηγών που τη διασχίζουν. Αν για παράδειγμα ένας οδηγός χασμουρηθεί πάνω από τρείς φορές σε διάστημα 20 δευτερολέπτων, τότε χτυπά «συναγερμός».

Χρειάζεσαι άδεια για να τη διασχίσεις:

Όσοι οδηγοί είναι από το Χονγκ Κονγκ, χρειάζονται ειδική άδεια για να περάσουν τη γέφυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άδειες διαρκείας θα δίνονται αποκλειστικά σε άτομα που θα πληρούν αυστηρά κριτήρια, όπως για παράδειγμα η πληρωμή σημαντικών φόρων στην Κίνα, οι δωρεές μεγάλων ποσών σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αλλά και το «ανήκειν» σε κάποιον πολιτικό φορέα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παίρνουν ένα πριβέ λεωφορείο τακτικών δρομολογίων. Μέσα μαζικής μεταφοράς δεν υπάρχουν πάνω στη γέφυρα.

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Mέγα-γέφυρα Κίνα

Mέγα-γέφυρα Κίνα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top