Εντολή δολοφονίας μέσω Skype – «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι

Στο video από κάμερες ασφαλείας, βλέπετε τη στιγμή που ο Κασόγκι και η μνηστή του, φεύγουν από το διαμέρισμά τους με προορισμό την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, δίχως να φαντάζονται τι τους επιφυλάσσει το μέλλον

 

Νέες, σοκαριστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος μπήκε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου και δεν ξαναβγήκε ποτέ ζωντανός.

Τον θάνατό του ομολόγησε η ίδια η Σαουδική Αραβία, αρνούμενη ωστόσο τις πληροφορίες που ήθελαν ο 60χρονος δημοσιογράφος να τεμαχίστηκε μέσα στην πρεσβεία από τον «γιατρό του θανάτου».

Η Σαουδική Αραβία «ομολόγησε» ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός

Φρικτός θάνατος: Τον έλιωσαν με οξύ και έθαψαν ό,τι είχε απομείνει σε δάσος

Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονία

Ωστόσο με νέο του ρεπορτάζ, το Reuters αναφέρει πως η άγρια δολοφονία του Κασόγκι έλαβε χώρα σε…. «απευθείας σύνδεση» μέσω Skype υπό τις «οδηγίες» του Saul al-Qahtani, έμπιστου προσώπου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Saul al-Qahtani, «δεξί» χέρι του καθεστώτος  ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την όλη δολοφονία και τη διηύθυνε μέσω... Skype.

Ο "γιατρός του θανάτου" σκότωσε τον Κασόγκι: Του έκοβε ένα ένα τα δάχτυλα

Τεμάχισαν δημοσιογράφο ενώ ήταν ζωντανός - Υπέφερε για εφτά λεπτά

Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονία

Πριν ο Κασόγκι βρει τραγικό θάνατο, ο Saul al-Qahtani, κάλεσε μέσω Skype τους πράκτορες που είχε στείλει αρχικά να ανακρίνουν τονμ Κασόγκι και άρχισε να βρίζει τον δημοσιογράφο. 

Ο 60χρονος δημοσιογράφος που τα τελευταία χρόνια ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, του ανταπέδωσε τις προσβολές με αποτέλεσμα ο Saul al-Qahtani, να εξοργιστεί και να ζητήσει να τον σκοτώσουν:

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου!» ούρλιαζε το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα, διατάζοντας τους 15 πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας, να σκοτώσουν τον Κασόγκι.

 

Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονία

Σύμφωνα με το Reuters, ο βασιλιάς Σαλμάν απέλυσε τον Qahtani και άλλους τέσσερις αξιωματούχους την Κυριακή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονία

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν Qahtani παρακολούθησε όλη την διαδικασία μέσω του Skype.

Πληροφορίες του Reuters, θέλουν τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει στα χέρια του το ακουστικό υλικό από την επίμαχη κλήση του Skype, αλλά να αρνείται να το παραδώσει στις αμερικανικές αρχές.
Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top