Τρομοκρατική επίθεση σε κολέγιο με 18 νεκρούς - Παντού πτώματα παιδιών

Ύποπτος για την έκρηξη ένας 22χρονος μαθητής, ο οποίος αυτοκτόνησε

Πρώτη δημοσίευση: 12:57

Τρομοκρατική επίθεση είναι η έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε κολέγιο της πόλης Κερτς στην Κριμαία, με τραγικό απολογισμό 18 νεκρούς.  Η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Σεργκέι Μελίκοφ, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνοφρουράς. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Αρχικά τα τοπικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η έκρηξη οφειλόταν σε διαρροή αερίου, όμως στο φως ήρθαν νέα δεδομένα.  

Εικόνες από το σημείο της έκρηξης στο κολέγιο

"Πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού"

Η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού. Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 70. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν μασκοφόροι βγήκαν από τις τουαλέτες της σχολής και άρχισαν να πυροβολούν και να πετούν εκρηκτικά. 

Συλλυπητήρια Πούτιν

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους Ρίπε πως ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης.

Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και κυρώσεις σε βάρος της από τις ΗΠΑ. Η Κερτς είναι το σημείο της χερσονήσου όπου καταλήγει μια γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε την γέφυρα για την οδική κυκλοφορία τον Μάιο φέτος, διασχίζοντάς την στο τιμόνι ενός φορτηγού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top