Μυστήριο με τον εξαφανισμένο δημοσιογράφο: Τον σκότωσαν και τον τεμάxισαν;

Τι έχει συμβεί με τον Τζαμάλ Κασόγκι

Στο video βλέπετε την τελευταία εικόνα του Τζαμάκ Κασόγκι, λίγο πριν μπει στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Από τότε, δεν τον ξαναείδε κανείς.

 

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 2 Οκτωβρίου, όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να βγάλει μια άδεια γάμου.

Κασόγκι εξαφάνιση

Έκτοτε, η τύχη του δημοσιογράφου της «Washington Post», αγνοείται.

Κασόγκι εξαφάνιση

Η περίπτωση του 60χρονου Κασόγκι που τα τελευταία χρόνια ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Φήμες, θέλουν πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας να τον δολοφόνησαν μέσα στο προξενείο και στη συνέχεια να τεμάχισαν τη σορό του με ειδικό πριόνι, «εξαφανίζοντας» τη, μια για πάντα. Άλλες φήμες, θέλουν να διέλυσαν τη σορό του μέσα σε οξύ.

Χθες Δευτέρα, δόθηκε για πρώτη φορά η άδεια σε πολυμελή ομάδα της τουρκικής αστυνομίας και της εισαγγελίας, να μπει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα.

Κασόγκι εξαφάνιση

Μετά από 8 ολόκληρες ώρες, τα μέλη της τουρκικής ομάδας, τα οποία συνόδευσε στην έρευνά τους μια σαουδαραβική αντιπροσωπεία, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και αποχώρησαν από το προξενείο.

Μαζί τους, πήραν διάφορα δείγματα, μεταξύ άλλων από τον κήπο του κτιρίου της σαουδαραβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Κασόγκι εξαφάνιση

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΜΑΛ ΚΑΣΟΓΚΙ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ

Μάιος του 2018: Ο Κασόγκι συναντά την 36χρονη Hatice Cenzig από την Τουρκία σε ένα συνέδριο στην Κωσνταντινούπολη. Σύντομα, η Hatice, που κάνει το διδακτορικό της, γίνεται αρραβωνιαστικιά του.

28 Σεπτεμβρίου 2018: Ο Κασόγκι επισκέπτεται το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά, προκειμένου να πάρει ένα έγγραφο ώστε να παντρευτεί την 36χρονη σύντροφό του. Του λένε να επιστρέψει μια άλλη μέρα.

1η Οκτωβρίου 2018: Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη μετά από ταξίδι στο Λονδίνο.

2 Οκτωβρίου 2018: Πηγαίνει ξανά στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Η Cengiz τον περιμένει απ΄έξω για πολλές ώρες αλλά δε βγαίνει ποτέ. Το προσωπικό του προξενείου, την ενημερώνει πως έφυγε από την μπροστινή πόρτα. Η 36χρονη ενημερώνει την τουρκική αστυνομία.

7 Οκτωβρίου 2018: Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή του μετά από τις πρώτες αναφορές ότι δολοφονήθηκε.

9 Οκτωβρίου 2018: Η σύντροφός του, ζητά από τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια, να τη βοηθήσουν ώστε να ρίξει φως στην εξαφάνιση του μέλλοντα συζύγου της. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντά πως «δεν πρόκειται να κάνουμε υποθέσεις για το τι συνέβη σε εκείνον. Δε γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και δεν έχουμε καμία πληροφορία πάνω σ΄αυτό».

10 Οκτωβρίου 2018: Ο Τραμπ ανακοινώσει πως κάλεσε την Cengiz στον Λευκό Οίκο. «Θέλουμε να δούμε τι συνέβη εκεί. Είναι μια άσχημη κατάσταση. Πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό για εμάς και για τον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

11 Οκτωβρίου 2018: Η «Washington Post», αναφέρει πως υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, που αποδεικνύει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

14 Οκτωβρίου 2018: Ο Τραμπ, με νέες του δηλώσεις, αναφέρεται στην εξαφάνιση του 60χρονου δημοσιογράφου, λέγοντας πως «υπάρχει κάτι πραγματικά τρομερό και αηδιαστικό σε αυτή την υπόθεση. Θα δούμε τι έχει συμβεί. Θα το φτάσουμε ως το τέλος και θα υπάρξει σοβαρή τιμωρία». Οι δηλώσεις αυτές, ήρθαν μετά την επιβεβαίωση των τουρκικών αρχών ότι υπάρχει εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην εξαφάνιση του Κασόγκι.

15 Οκτωβρίου 2018: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοινώνει πως επικοινώνησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, για περίπου 20 λεπτά, και πως ο Σαλμάν αρνείται ότι γνωρίζει το παραμικρό πάνω στην υπόθεση-θρίλερ. Ο Τραμπ υποστηρίζει πως ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και αποκάλυψε πως στέλνει στη Σαουδική Αραβία τον Γραμματέα των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ώστε να συνομιλήσει για το ζήτημα με τον βασιλιά Σαλμάν.

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Κασόγκι εξαφάνιση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top