Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν κυπριακή τράτα

Βρισκόταν σε διεθνή ύδατα

Κύπρος τράτα

Δυο τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το πρωί της Πέμπτης μία κυπριακή τράτα που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Τουρκίας και της περιοχής του Αποστόλου Ανδρέα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, με έδρα τη Λεμεσό, Άριστος Αριστείδου, η τράτα βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, 16 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα, όταν δυο τουρκικά πολεμικά πλοία την παρενόχλησαν και ζήτησαν από τον καπετάνιο να αποχωρήσει.

«Ο καπετάνιος επικοινώνησε μαζί μου στις δυο τα ξημερώματα και τότε του ζήτησα να απομακρυνθεί και να προχωρήσει στα 24 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, παραμένοντας στα διεθνή ύδατα», είπε ο κ.Αριστείδου, προσθέτοντας ότι τα δυο πολεμικά πλησίασαν στις τέσσερις τα ξημερώματα ξανά την τράτα και απείλησαν ότι θα τη ρυμουλκούσαν και θα συνελάμβαναν τους επιβαίνοντες εάν δεν αποχωρούσαν.

Τελικά, ο καπετάνιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει και τα δυο πολεμικά συνόδευσαν μέχρι ενός σημείου το σκάφος, το οποίο επέστρεψε αργά απόγευμα στο λιμάνι της Λεμεσού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top