Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στον ήρωα γιατρό της Ταϊλάνδης

Βγήκε τελευταίος από τη σπηλιά και έμαθε τον θάνατο του πατέρα του

Δείτε στο video τη στιγμή που και οι τελευταίοι διασώστες βγαίνουν από τη σπηλιά της Ταϊλάνδης, μετά το τέλος της τιτάνιας επιχείρησης. Κάποιοι έχουν ακόμα τις μάσκες στο πρόσωπό τους ενώ κάποιοι άλλοι υποβαστάζονται από γιατρούς

 

Ο άθλος της Ταϊλάνδης δεν είχε έναν αλλά πολλούς ήρωες. Ένας εξ΄αυτών και ο Αυστραλός γιατρός Ρίτσαρντ Χάρις, ο οποίος έμεινε μέχρι τέλους δίπλα στα παιδιά, βγήκε τελευταίος από τη σπηλιά, αλλά μόλις αντίκρισε το φως της μέρας έμαθε ότι ο πατέρας του είχε «φύγει» από τη ζωή.

Ο Χάρις βρισκόταν για διακοπές στην Ταϊλάνδη όταν ενημερώθηκε ότι 12 αγόρια και ο προπονητής τους είχαν παγιδευτεί μέσα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Δίχως να το σκεφτεί λεπτό, παράτησε τις διακοπές του και έτρεξε να βοηθήσει εθελοντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταϊλάνδη: Οι άγνωστοι ήρωες που έσωσαν τα 12 αγόρια από το σπήλαιο

Γιατί βρίσκονται σε απομόνωση τα αγόρια που διασώθηκαν από τη σπηλιά

Όταν οι διασώστες πετυχαίνουν το ακατόρθωτο

Παλαιότερη δημοσίευση του αναισθησιολόγου και έμπειρου δύτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

 

Αναισθησιολόγος και ένας από τους πιο διάσημους και έμπειρους δύτες σπηλαίων στον κόσμο, ο Χάρις μπήκε στη σπηλιά, έφτασε στο σημείο όπου είχαν εγκλωβιστεί τα παιδιά και έμεινε για τρεις ολόκληρες ημέρες μαζί τους στα έγκατα της γης ώστε να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους.

Ήταν χάρη στην καθοδήγησή του που τα πιο αδύναμα από τα 12 αγόρια βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά σώζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο τη ζωή.

Όταν σιγουρεύτηκε πως και οι 13 «Αγριόχοιροι» ήταν εκτός σπηλιάς, τότε βγήκε κι εκείνος.

Όμως γρήγορα τα αισθήματα χαράς και ανακούφισης επισκιάστηκαν από την είδηση του θανάτου του πατέρα του ο οποίος πέθανε λίγο μετά το τέλος της επιτυχημένης επιχείρησης διάσωσης.

«Φαντάσου πώς είναι να είσαι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος κατά τη διάρκεια μιας διάσωσης και μόλις αυτή τελειώνει, όταν πλέον είσαι έτοιμος να καταρρεύσεις, να μαθαίνεις τα νέα για τον θάνατο του πατέρα σου, ο οποίος ήταν το καλύτερό σου φιλαράκι». Αυτά είπε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά το τέλος της διάσωσης ο συνάδελφος του Ρίτσαρντ Χάρις, Άντριου Πιρς, που επίσης συμμετείχε στην επιχείρηση.

«Ο Χάρι είναι ένας χαμηλών τόνων και ευγενικός άνθρωπος που δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά να προσφέρει τη βοήθειά του» αναφέρει στα διεθνή ΜΜΕ άτομο που τον γνωρίζει καλά.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως εκτός από τις ιατρικές του γνώσεις, τους προσέφερε και ηθική στήριξη για το δύσκολο εγχείρημα της κατάδυσης, καθώς κανένα από τα παιδιά δεν είχε την παραμικρή εμπειρία.

Ο Ρίτσαρντ Χάρις συν τοις άλλοις είναι λάτρης της υποβρύχιας φωτογραφίας ενώ στο παρελθόν έχει λάβει μέρος σε πολλές αποστολές κατάδυσης σε σπηλιές στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στα νησιά των Χριστουγέννων και την Κίνα.

Το 2011 σε μια από τις αποστολές του, είχε ανασύρει το άψυχο σώμα της φίλης του Agnes Milowka που είχε ξεμείνει από οξυγόνο κατά τη διάρκεια κατάδυσης σε σπηλιά της Νότιας Αυστραλίας.

Επίσης έχει προσφέρει ιατρική βοήθεια σε φυσικές καταστροφές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top