Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: Καμία αναφορά στους ήρωες των Ιμίων!

«Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν τα παιδιά τι έγινε, ποιοι σκοτώθηκαν»

Μοιάζει απίστευτό αλλά το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου έχει ξεχάσει τους τρεις ήρωες των Ιμίων. Την ίδια στιγμή, μαθητές στην Κάλυμνο φυτεύουν λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων για το ετήσιο μνημόσυνο.

Τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής έκλεψε το παραγάδι Καλύμνιων ψαράδων!

Οι συγγραφείς του βιβλίου της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Γ' Γυμνασίου ξέχασαν να αναφέρουν ότι Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου και ότι υπήρξαν τρεις νεκροί.

Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Στο βιβλίο δεν γίνεται καμία αναφορά στο πλήρωμα του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Ίμια, δεν μιλά για κατάληψη από Τούρκους κομάντος ελληνικού εδάφους, θεωρεί ως απλές διεκδικήσεις την τουρκική προκλητικότητα και μιλά μόνο για μια Ίμια ενώ είναι δυο τα νησιά.

Ίμια: Τουρκικά σκάφη καταδιώκουν σχεδόν καθημερινά τα ελληνικά ψαράδικα

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αναφορά μιας τέτοιας πολύ σοβαρής κατάστασης που υπήρχε τότε το 1996 στη χώρα μας και να μην γίνεται αναφορά στους νεκρούς, να μην γνωρίζουν τα παιδιά τι έγινε ποιοι σκοτώθηκαν» δήλωσε η αδερφή του Χριστόδουλου Καραθανάση.

Προσωπικά αντικείμενα των ηρώων στα Ίμια

Η αδερφή του Χριστόδουλου Καραθανάση έχει ως κειμήλιο ένα όργανο από το κοκ πιτ του ελικοπτέρου για να θυμάται τον ήρωα κυβερνήτη.

Νέο, σκληρό μήνυμα Πομπέο σε Τουρκία – Τί είπε για το σενάριο «νέων Ιμίων»

«Είναι αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τον κυβερνήτη εν προκειμένω με τον αδερφό μου, εκείνος τα έβλεπε εκείνος τα ακούμπαγε. Με τον αδερφό μου είμασταν δεμένοι… μακάρι να ήταν εδώ» είπε η ίδια. 

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Βλαχάκος, στον πατέρα του είχε παραδοθεί ένα κράνος που δεν ανήκε στον αδελφό του. Το πραγματικό κράνος που φορούσε βρήκε ύστερα από πολλά χρόνια ένας ψαράς στην Κάλυμνο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top