Υπόθεση Μάνδρας: Αντιδράσεις για την ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας

Δεν αρκούσαν οι θέσεις στο εδώλιο- Όρθιοι κάποιοι εκ των κατηγορούμενων

Έντονες αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής αλλά και των μαρτύρων, προκάλεσε η ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η δίκη για την υπόθεση Μάνδρας.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για τις 18 Φεβρουαρίου.  Η δίκη θα συνεχιστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Ξεκινά η δίκη για τους 24 νεκρους της Μάνδρας - Στο εδώλιο η Ρένα Δούρου

Σήμερα στη δικαστική αίθουσα είχαν τοποθετηθεί δύο επιπλέον έδρανα δικηγόρων με συνολικά γύρω στις 10 θέσεις. Ωστόσο δεν κάλυπταν τις ανάγκες. 

Κάποιοι εκ των κατηγορουμένων παρέμειναν όρθιοι καθώς δεν αρκούσαν οι θέσεις στο εδώλιο. Σήμερα παραβρέθηκαν συνολικά 15 κατηγορούμενοι στη δίκη.

Η Μάνδρα σήμερα- Δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα με τους 24 νεκρούς

Συνηγ. Πολ. Αγωγής: -Κύρια Πρόεδρε πρέπει να υπάρξει μία  μέριμνα! Θα πεθάνουμε από τη γρίπη εδώ
Μέσα.
Πρόεδρος: - Είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη διαθέσιμη αίθουσα.

Προκλήθηκαν αντιδράσεις και στο ακροατήριο.

«Τσάμπα κόπος, θα χάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο...»

Συνήγορος υπεράσπισης: -Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια, είναι καλύτερη η εικόνα από την προηγούμενη φορά αλλά πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα κυρία Πρόεδρε.
Πρόεδρος: -Με τις συνθήκες που έχουμε κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Να δούμε πόσοι συνήγοροι δεν κάθεστε σε έδρανο για να φέρουμε. Μακάρι να ήταν οι συνθήκες αλλιώς.
Δικηγόροι: -Έντεκα
Εισαγγελέας: -Πείτε και εσείς τις ιδέες σας, να συνεργαστούμε να βρούμε μία λύση. Έρχομαι εγώ και βάζω κάποιες καρέκλες για τους κατηγορούμενους εάν χρειαστεί....
Πρόεδρος: -Στο πρωτοδικείο η μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα είναι αυτή. Στο Εφετείο υπάρχει η αίθουσα τελετών αλλά δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε εκεί όποτε θέλουμε. Έχει μιλήσει με το Εφετείο ο κ. Προϊστάμενος. Πρέπει να δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ για να πάμε στο Εφετείο.Μετά όταν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στο Εφετείο θα πηγαίνουμε!

Συνήγορος Υπεράσπισης: -Το αίτημα όλων είναι να γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Πρέπει η πολιτεία να διαθέσει όλες τις ανέσεις στους κατηγορούμενους και στους συνηγόρους.

Με την ανακοίνωση της διακοπής, μάρτυρας που βρισκόταν στο κοινό αντέδρασε έντονα.

Μάρτυρας: -Θα χάνουμε τη δουλειά μας κάθε φορά; Έχουμε και ένα μεροκάματο
Πρόεδρος: - Όποιος δε θέλει δεν έρχεται
Μάρτυρας: -Δε γνωρίζατε ότι θα ήμασταν 200 άνθρωποι; Σήμερα το μάθατε; 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top