Anonymous Greece στο Star: «Χάκερς του Ερντογάν επιτέθηκαν στη χώρα μας»

«Ξέρουμε τον αρχηγό των Τούρκων χάκερς»

Ο κυβερνοπόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χάκερς έχει ξεκινήσει για τα καλά. Οι Τούρκοι επιτέθηκαν την Πέμπτη εκ νεού σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες. 

Επανήλθαν οι κυβερνητικές ιστοσελίδες που «είχαν πέσει» μαζικά

Όπως είπαν αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star οι Anonymous Greece, «θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις σύντομα για να αντοποδώσουμε τα χτυπήματα. Οι συγκεκριμένες ομάδες δεν είναι χάκερς. Είναι χρηματοδοτούμενα άτομα από την κυβέρνηση του Ερντογάν». 

«Ξέρουμε ποιοι είναι και έχουμε στα χέρια μας τα στοιχεία του διαχειριστή της ομάδας. Έχουμε ήδη απαντήσει δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αρχηγου της ομάδας» είπαν.

Οι Anonymous Greece ετοιμάζονται για μαζικά χακαρίσματα τουρκικών κυβερνητικών ιστοσελίδων. Αυτή θα είναι η απάντησή τους στους «Aslan Neferler Tim», στους Τούρκους χάκερς που εξαπέλυσαν νέα κυβερνοεπίθεση εναντίον της χώρας μας.

Τούρκοι χάκερς έχουν βάλει στο μάτι ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Με μια ανάρτηση στο Facebook ανέλαβαν την ευθύνη για τα χτυπήματα αργά το βράδυ της Πέμπτης οι Τούρκοι χάκερς.

«Ήταν μια από τις πιο ολοκληρωμένες επιθέσεις. Παρακάμψαμε όλα τα τείχη προστασίας. Δεν υπήρχε σύστημα για να σταματήσει 6 μηχανές και τη χρήση ιού» έγραψαν.

Κυβερνοπόλεμος Ελλήνων και Τούρκων χάκερς με φόντο το Αιγαίο

Έριξαν για λίγα λεπτά τις ιστοσελίδες του Υπ.Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και του Πρωθυπουργού. Mάλιστα, απευθύνθηκαν προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη γράφοντας «Καλή τύχη... Ο Κυβερνοπόλεμος μόλις ξεκίνησε».

Επίθεση ψυχολογίας και όχι τεχνολογίας

H EYΠ και η Κυβερνοάμυνα του ΓΕΕΘΑ έχουν αναλάβει τις έρευνες ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλούν για επίθεση ψυχολόγιας και όχι τεχνολογίας καθώς δεν επιχείρησαν να υποκλέψουν απόρρητα έγγραφα.

«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Καρέ - καρέ πως μας επιτέθηκαν οι χάκερς

Οι Τούρκοι χάκερς φαίνεται πως δεν είναι και πολύ έμπειροι. Πρόκειται για ερασιστέχνες καθώς επιτέθηκαν με τη μέθοδο DDoS.

«Υπάρχει πρόγραμμα τέτοιο στο dark web. Είναι ερασιτέχνες και σίγουρα δεν μπορούν με τίποτα να πάρουν ευαίσθητα δεδομένα» δήλωσε ο μηχανικός λύσεων Η/Υ, Παντελής Αποστολίδης. 

Οι «Aslan Neferler Tim με βιντεο υποδεικνύουν τα... υποψήφια νέα χτυπήματα τους. «Από εδώ στέλνουμε μια ανοιχτή προειδοποίηση στην Ελλάδα. Αν μας επιτεθείτε ξανά θα σας καταστρέψουμε. Έχουμε πρόσβαση σε όλα τα σημεία της πολιτείας σας, ακόμα κι αν κατεβάσετε τα δεδομένα σας» ανέφεραν οι Τούρκοι χάκερς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top