Επανήλθαν οι κυβερνητικές ιστοσελίδες που «είχαν πέσει» μαζικά

Μεταξύ αυτών ήταν sites υπουργείων αλλά και του Πρωθυπουργού

Δείτε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 21/1 την απάντηση των Anonymous Greece

Aποκαταστάθηκαν τα όποια προβλήματα και οι ιστοσελίδες υπουργείων που είχαν «πέσει» γύρω στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης λειτουργούν κανονικά.

 Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν επρόκειτο για μαζικό τεχνικό πρόβλημα ή για ενδεχόμενο νέας κυβερνοεπίθεσης. 

Κυβερνοπόλεμος Ελλήνων και Τούρκων χάκερς με φόντο το Αιγαίο

Μεταξύ των ιστοσελίδων που τέθηκαν «εκτός λειτουργίας» ήταν αυτές των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και η επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Η ένδειξη στην ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ

Η ένδειξη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών

Τούρκοι χάκερ «έριξαν» τις ιστοσελίδες της ΕΥΠ, της Βουλής και του ΥΠΕΞ

H ένδειξη στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών. H ομάδα χάκερς της Τουρκίας με την επωνυμία «Anka Neferler», σε ανάρτησή της στο Facebook, ανέλαβε την ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι εκείνη «έριξε» της ιστοσελίδες, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση γίνεται ως απάντηση στη στάση της Αθήνας, ισχυριζόμενοι ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία. 

Η απάντηση των Anonymous Greece στους Τούρκους χάκερς

Οι Anonymous Greece είχαν απαντήσει χακάροντας 10 τουρκικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους και αυτή της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας. Λίγο πριν τις επιθέσεις, έστειλαν στους Τούρκους το μήνυμά τους μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (21/1/2020).

«Οι επιθέσεις των Τούρκων χάκερς ήταν μηδαμινές. Δεν έγινε καμία ουσιαστική ζημιά στην κυβέρνηση της χώρας μας. Επειδή είναι προκλητικοί θα απαντήσουμε στις επιθέσεις τους και θα πλήξουμε σημαντικές υποδομές επικοινωνίας της κυβέρνησης και της χώρας τους. Έχουμε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία κυβερνητικών στελεχών Τούρκων και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τους. Θα απαντήσουμε σύντομα πολύ σκληρά» δήλωσαν οι Anonymous Greece. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top