Αυτοψία Star: Χωματερή σε... NATURA δίπλα στη λίμνη Υλίκη

Άμεση η απάντηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εικόνες - ντοκουμέντο από το drone του Star αποκαλύπτουν μια υγειονομική και περιβαλλοντική «βόμβα», που έχει ξεφυτρώσει τους τελευταίους μήνες δίπλα στη λίμνη Υλίκη, σε προστατευόμενη περιοχή NATURA.

Απορριμματοφόρο άδειασε τα σκουπίδια του στη Βασιλίσσης Σοφίας!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας, Κώστας Πεχλιβάνογλου, ο ιδιωτικός αυτός χώρος έχει έκταση επτά στρεμμάτων και είναι καλυμμένος σχεδόν όλος με τόνους από σκουπίδια και μπάζα, ενώ δεν αποκλείει, ανάμεσά τους να υπάρχουν και τοξικά απόβλητα. 

«Ο χώρος αυτός βρίσκεται τόσο κοντά και ψηλότερα από τη στάθμη της λίμνης. Είναι πολύ πιθανό κάποια τοξικά να καταλήγουν μέσα στη λίμνη, γι΄αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατό να γίνει δειγματοληψία και ν΄απομακρυνθούν» δήλωσε. 

Ανησυχία κατοίκων για τυχόν επιβάρυνση του πόσιμου νερού της Χαλκίδας

Η τυχόν επιβάρυνση της λίμνης Υλίκης, που μαζί με την Παραλίμνη, υδροδοτούν την Χαλκίδα, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της.

Όπως λένε οι ίδιοι, «είναι ανησυχητικό να έχουμε χωματερές δίπλα σε λίμνες, από τις οποίες πίνουμε νερό».

Η υπόθεση της παράνομης χωματερής δίπλα στην Υλίκη έχει ήδη φτάσει στον Εισαγγελέα Θηβών και στις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Άμεση η απάντηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σε δελτία Τύπου που εξέδωσαν τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας όσο και ο δήμος Θηβαίων αναφέρουν τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Θηβαίων «ο δήμος προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενημερώνοντας εγγράφως τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς. Η ανταπόκριση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν άμεση και αρμόδιο κλιμάκιο προέβη σε αυτοψία και αναμένουμε τη σχετική έκθεση, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν και τις περαιτέρω ενέργειες, που αφορούν την επιβολή προστίμων στους δράστες και την παραπομπή τους στο αρμόδιο Δικαστήριο για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, καθώς επίσης και για την απομάκρυνση των αποβλήτων και την εξυγίανση του χώρου».

Από τη μεριά της η Π.Ε Βοιωτίας ανακοίνωσε ότι έχει λαβει γνώση για το θέμα. «Σε απόλυτη συνεργασία με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης , Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος κ. Βουρδάνο Δημήτρη και σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουμε προβεί και συνεχίζουμε τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται από την Περιβαλλοντική Νομοθεσία», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top