Μεταναστευτικό: «Βούλιαξε» η Μυτιλήνη από αγανακτισμένους κατοίκους

«Η Μόρια δεν πρέπει απλά να κλείσει. Πρέπει να σφραγιστεί!»

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό, στέλνοντας μήνυμα αγανάκτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Αναβρασμός στα νησιά του Αιγαίου: Κινητοποιήσεις σήμερα για το προσφυγικό

«Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, πίσω τη ζωά μας… Θέλουμε η Λέσβος να σταματήσει να διασύρεται διεθνώς. Δεν μπορεί η Λέσβος να είναι το πειραματόζωο της Ευρώπης» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισαν στις ομιλίες τους τόσο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου όσο και ο δήμαρχος Μυτιλήνης «η Μόρια δεν πρέπει απλά να κλείσει. Πρέπει να σφραγιστεί».

Φωτογραφία από τη μεγάλη κινητοποίηση στη Μυτιλήνη / Eurokinissi 

Οι κάτοικοι των νησιών αισθάνονται ότι θυσιάζονται για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Απάντησαν στην ανθρωπιστική κρίση του 2015 με φιλοξενία και αλληλεγγύη και τώρα αισθάνονται μόνοι απέναντι σε ένα διεθνές πρόβλημα.

Για άμεση αποσυμφόρηση, καμία νέα δομή και απεγκλωβισμό θα μεταβούν στην Αθήνα αύριο, Πέμπτη, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι στη συνάντηση που θα έχουν με τον αρμόδιο υπουργό. 

Αγανάκτηση και στη Χίο

Στη σκιά του μεταναστευτικού ζουν και οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός στη Χίο. Στο κέντρο υποδοχής της Βιάλ φτάνουν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες. 

Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι και καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς και επιθέσεις. Από την άλλη πλευρά, οι μετανάστες είναι δυσαρεστημένοι από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. 

Την Πέμπτη στο νησί, οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top