Αναβρασμός στα νησιά του Αιγαίου: Κινητοποιήσεις σήμερα για το προσφυγικό

Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τον αναβρασμό που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου, λόγω του προσφυγικού.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα στη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο, καθώς οι κάτοικοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί λόγω του προσφυγικού

Προσφυγικό: Μετακινήσεις 500 αιτούντων άσυλο - Δεκάδες χιλιάδες σε αναμονή

Στις 12:00 το μεσημέρι, σε κάθε πρωτεύουσα νησιού έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τη δημιουργία νέων δομών. 

Μεταναστευτικό: Γενική απεργία αποφάσισαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Στη Λέσβο οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στη Χίο, στην κεντρική πλατεία και στη Σάμο στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ. 

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τον αναβρασμό που επικρατεί στη Μυτιλήνη.

Προσφυγικό: Νέο σύμφωνο Δουβλίνου προανήγγειλε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Αύριο, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα για να παραδώσει σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Επίσης 17 ΜΚΟ συνέταξαν ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την προσφυγική κρίση και για το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες αιτούντες άσυλο παραμένουν χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά και της δημόσιας υγείας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top