Βάρη: Μαφιόζικη εκτέλεση με θύματα μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Τους «γάζωσαν» με σφαίρες μπροστά στα μάτια των παιδιών τους

«Βεντέτα» μεταξύ αντίπαλων μαφιόζικων ομάδων του Μαυροβουνίου βλέπουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σερβίας πίσω από την εκτέλεση των δύο ανδρών σε ταβέρνα της Βάρης, μπροστά στα μάτια των παιδιών και των συζύγων τους. 

Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε ταβέρνα στη Βάρη και εκτέλεσαν δύο άνδρες - φωτογραφία: Intimenews

Βάρη:Πυροβολισμοί σε ταβέρνα-Δυο νεκροί και μία γυναίκα βαριά τραυματισμένη

Σύμφωνα με τα σερβικά δημοσιεύματα, ο «εμφύλιος πόλεμος» που μαίνεται εδώ και χρόνια στο Μαυροβούνιο μεταξύ δύο μεγάλων μαφιόζικων φατριών μεταφέρθηκε στη χώρα μας. Τα δύο θύματα φέρεται να είναι μέλη ενός εκ των δύο συνδικάτων του εγκλήματος της περιοχής. 

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ τα θύματα ήταν μέλη μαφιόζικης οργάνωσης του Μαυροβουνίου - φωτογραφία: Intimenews

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Novosti, οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν από κουκουλοφόρους την ώρα που έτρωγαν σε ταβέρνα στη Βάρη με τις οικογένειές τους ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι». Οι δράστες πυροβόλησαν από δέκα φορές το κάθε θύμα στο κεφάλι. 

Εκτιμάται πως οι δράστες εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου» με εντολή αντίπαλης μαφιόζικης οργάνωσης - φωτογραφία: Intimenews

Μάλιστα η εφημερίδα κατονομάζει τα θύματα ως Ίγκορ Ντέντονβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς. Για τον πρώτο, σύμφωνα με τη σερβική δημόσια τηλεόραση, RTS, εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας που είχαν εκδώσει οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016. Μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε πάρα πολλά ακίνητα στην πόλη Κότορ, θεωρούταν ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της περιοχής, όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσε με την οικογένειά του στη Βουλιαγμένη. 

Ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο μαφιόζικων ομάδων μαίνεται εδώ και χρόνια - φωτογραφία: Intimenews

Πώς ξέσπασε ο «εμφύλιος» ανάμεσα στις δύο οργανώσεις 

«Πόλεμος» μεταξύ των δύο οργανώσεων της μαφίας του Μαυροβουνίου μαίνεται εδώ και πολλά χρόνια και μετρά μέχρι σήμερα περισσότερα από 40 θύματα. Οι περισσότερες εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου» έχουν γίνει στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. 

Η «Σκάλιαρι» θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στη γειτονική χώρα. Η δεύτερη αποκαλείται «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ. Αρχικά, ήταν μια ενιαία ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά που έφερνε από τη Νότια Αμερική σε όλη την Ευρώπη. 

Οι δράστες δε δίστασαν να εκτελέσουν τους δύο άνδρες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους - φωτογραφία: Intimenews

Το 2014, όμως, η αποκαλούμενη «Μαφία του Κότορ» διασπάστηκε σε δύο ομάδες, τη «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι» από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ. Αφορμή στάθηκε η εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας. Έτσι ξέσπασε ο «εμφύλιος πόλεμος» που διαρκεί έως και σήμερα. 

Η ελληνική αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως και έχει ήδη ενημερώσει όλα τα τελωνεία στα σύνορα, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες πριν διαφύγουν στο εξωτερικό. 

Η δράση τους στην Ελλάδα

Η «Σκάλιαρι» έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα το 2018, όταν η αστυνομία εντόπισε 135 κιλά κοκαΐνης σε σπίτι στη Βάρκιζα. 

Μετά από αυτό, αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν να ερευνούν τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας στη χώρα μας και είχε συλληφθεί κι ένας Σερβοκροάτης με το όνομα Μάρτιν.

Ηγέτης της εγκληματικής ομάδας πάντως θεωρείται ο Σέρβος «Ιβάν», για τον οποίο τότε οι ελληνικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης που έγινε διεθνές.

Ο συγκεκριμένος χαρακτηριζόταν ως «ο Εσκομπάρ των Βαλκανίων»,  έχοντας αναπτύξει μεγάλη δράση στη Λατινική Αμερική από όπου εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ο Ιβάν συνελήφθη στην Τουρκία και εκδόθηκε στη Σερβία όπου και κρατείται. Μέλη και της δικής του οικογένειας έχουν δολοφονηθεί από τους «Καβάτσκι», ο πατέρας, αδερφός και ο ξάδερφός του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, καθώς εκτελέστηκαν μπροστά στα παιδιά τους.

Το χρονικό του μακελειού στη Βάρη

Όλα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής σε γνωστή ταβέρνα στη Βάρη, όπου τα θύματα έτρωγαν μαζί με τα παιδιά τους και τις συζύγους τους. 

Ξαφνικά τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στην ταβέρνα, φορώντας μαύρες κουκούλες και άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο ανδρών. Ο ένας έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών, τα οποία δέχονται ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα. 

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στον μηρό και μία από τις συντρόφους των θυμάτων, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ενδεχομένως σήμερα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο με αυτοκίνητο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top