Συνεργασία Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και Κολεγίου Αθηνών

Για το επετειακό έτος Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020

Η αδαμάντινη άρνηση των προγόνων μας, η αυτοθυσία τους και η ανιδιοτελής υπεράσπιση της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, γίνονται αφορμή, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ελλάδας αλλά και της ομογένειας, να εμπνευστούν από τους συμβολισμούς της μάχης των Θερμοπύλων και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας 2500 χρόνια μετά. 

Το ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Κολέγιο Αθηνών υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το επετειακό έτος Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020.

«Είμαι πολύ υπερήφανη και συγκινημένη που οι μαθητές της χώρας μας γίνονται κοινωνοί της μεγάλης προσπάθειας να τιμήσουμε τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών. Η διοργάνωση ενός πανελλαδικού μαθητικού συνεδρίου όπου θα συμμετέχουν και μαθητές από την ομογένεια στέλνει ισχυρό μήνυμα πως η νέα γενιά αγκαλιάζει τη σημαντική αυτή επέτειο» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο.    

Η διοργάνωση του πανελλήνιου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2020.  

«Μεγάλη τιμή στο Κολέγιο να έχουμε άλλη μια συνεργασία με την κυρία Βαρδινογιάννη. Το πολιτιστικό  και κοινωφελές έργο της είναι σημαντικό και χαιρόμαστε που προτιμά το Κολέγιο για συνεργασίες τέτοιες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κ. Νίκος Τσαβλίρης.

«Μεγάλη τιμή για το Κολέγιο Αθηνών να συνεργαστούμε με την κυρία Βαρδινογιάννη, με την ΕΛΠΙΔΑ για την επέτειο της Σαλαμίνας και τις Θερμοπύλες. Είναι τεράστια ευκαιρία για τα παιδιά μας και για παιδιά άλλων σχολείων να μαθαίνουν για τη Σαλαμίνα και τις Θερμοπύλες» ανέφερε ο διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών, κ. Richard Jackson.

Κύριος στόχος του Ιδρύματός «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» είναι μέσα από τις Επετειακές Εκδηλώσεις για τα 2500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, να γίνει η ιστορία και η σημασία των μαχών αυτών κτήμα της νέας γενιάς.  
 

  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top