Μεταναστευτικό: Βγήκαν όπλα στο δημοτικό συμβούλιο Πεντέλης

Αντιδρούν οι κάτοικοι στην εγκατάσταση 30 προσφυγόπουλων

Σε άλυτο γρίφο εξελίσσεται το μεταναστευτικό και οι αντιδράσεις των δήμων ολοένα και αυξάνονται. Χθες στο δημοτικό συμβούλιο Πεντέλης, βγήκαν μέχρι και όπλα προκειμένου να μην εγκατασταθούν 30 προσφυγόπουλα στο παλιό αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μεταναστευτικό: Γενική απεργία αποφάσισαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Η ένταση ξεκίνησε όταν 70 νεαροί αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση των κατοίκων για την εγκατάσταση 30 ανήλικων προσφύγων στο παλιό αστυνομικό τμήμα Πεντέλης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πεντέλης, το κτίριο που προορίζεται να φιλοξενήσει τα 30 προσφυγόπουλα, δεν έχει νόμιμες άδεις για επισκευές και πιθανότατα είναι επικίνδυνο για να κατοικηθεί.

Μετά την ένταση και τους μικροτραυματισμούς, το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε με τους αλληλέγγυους να συμμετέχουν σε αυτό.

Προσφυγικό: Μετακινήσεις 500 αιτούντων άσυλο - Δεκάδες χιλιάδες σε αναμονή

Αντιδράσεις και στη Λαμία

Οι κάτοικοι στη Λαμία είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να μην φιλοξενηθούν πρόσφυγες στη περιοχή Μαυρομαντήλα. 

Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής συγκεντρώθηκαν το πρωί στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας ζητώντας λύσεις από τον Βασίλη Κικίλια.

Συνάντηση Μηταράκη – Σχοινά για το μεταναστευτικό

Ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, έχει να αντιμετωπίσει ένα «βουνό» από προβλήματα, που ζητούν γρήγορες λύσεις. Σήμερα συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Συνάντηση Μηταράκη-Σχοινά για το μεταναστευτικό

«Χρειαζόμαστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση από τον Νοέμβριο για τα νέα κέντρα και για αυτό πρέπει να συζητήσουμε σήμερα για το θέμα της χρηματοδότησης», δήλωσε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.

Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται πάλι οι ροές, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τουλάχιστον 149 άνθρωποι, σε επιχειρήσεις του λιμενικού σε Φαρμακονήσι, Σαμοθράκη και Λέσβο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρεά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top