Τυφλό χτύπημα στου Ζωγράφου: Η βόμβα ήταν γεμάτη εκρηκτική ύλη και καρφιά

Από τύχη δεν εξερράγη

Από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε σήμερα θύματα, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Ήθελαν νεκρούς-Καρφιά στον εκρηκτικό μηχανισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε σακβουαγιάζ και τον είχαν κρεμάσει σε δέντρο από τη μέσα πλευρά του περίβολου της Πανεπιστημιούπολης. 

Πυροτεχνουργοί απέκλεισαν την περιοχή, όπου εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός - φωτογραφία: Eurokinissi

Ο μηχανισμός αποτελούταν από ρολόι, μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και καλώδια. Στο μπουκάλι υπήρχε συνδεδεμένος σωλήνας από όπου θα διοχετευόταν η εκρηκτική ύλη, πιθανόν μαύρη πυρίτιδα, ενώ περιείχε και καρφιά.

Δείτε τι είπε συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Το ρολόι με το οποίο ήταν συνδεδεμένη η βόμβα ήταν προγραμματισμένο να εκραγεί, όμως κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και η παρατηρητικότητα του διοικητή του Α.Τ. Ζωγράφου, πρόλαβαν τα χειρότερα. 

Οι πυροτεχνουργοί μόλις είδαν τον εκρηκτικό μηχανισμό προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη - φρωτογραφία: Eurokinissi

Ο διοικητής ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε ευτυχώς έγκαιρα το ύποπτο αντικείμενο, την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του για να πάει στο αστυνομικό τμήμα. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν άνδρες των ΤΕΕΜ που απέκλεισαν γρήγορα την περιοχή και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη. 

Άνδρες των ΤΕΕΜ καταφτάνουν στην Πανεπιστημιούπολη - φωτογραφία: Eurokinissi

Εντύπωση μάλιστα και έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δεν τηλεφώνησαν για να προειδοποιήσουν για το χτύπημα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί από τις έρευνες σημαίνει πως ήθελαν νεκρούς και πρόκειται για ένα «τυφλό» χτύπημα. 

Από νωρίς είχε αποκλειστεί η περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη - φωτογραφία: Eurokinissi

Ένα ακόμα ερώτημα που ζητά απάντηση είναι αν στόχος των τρομοκρατών ήταν το αστυνομικό τμήμα, κάτι που θα διαπιστώσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιούν τις έρευνες. 

Έρευνες από την Αντριτρομοκρατική στο σημείο - φωτογραφία: Eurokinissi

Το πότε επίσης τοποθετήθηκε ο μηχανισμός είναι κάτι που ερευνάται, με πιο πιθανό να θεωρείται ότι τοποθετήθηκε στον περίβολο της Πανεπιστημιούπολης κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Ήδη αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις. 

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι μπορεί να ήταν ένα τυφλό χτύπημα τρομοκρατών - φωτογραφία: Eurokinissi

Σημειώνεται ότι μαύρη πυρίτιδα χρησιμοποιούσε στα χτυπήματά της η πρώτη γενιά της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, που τοποθετούσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε κατσαρόλες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top