Κέρκυρα: Συγκλονιστικές οι εικόνες της διάσωσης από το φλεγόμενο σπίτι

Η μητέρα βούτηξε στο κενό με την κόρη της για να γλιτώσουν

Συγκλονιστικές είναι οι σκηνές από το videο της διάσωσης μιας οικογένειας από  φλεγόμενο σπίτι στο κέντρο της Κέρκυρας.    

Κέρκυρα: Φωτιά σε σπίτι - Γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι με το παιδί της

Το τριώροφο σπίτι που έχει μεγάλες ξύλινες επιφάνειες τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά. Μητέρα και κόρη πήδηξαν στο κενό για να σωθούν, ενώ ο πατέρας του παιδιού σκαρφάλωσε στα κεραμίδια για να γλιτώσει. 

«Ωχ, το κοριτσάκι. Είναι καλά το κοριτσάκι; Είσαι καλά κορίτσι μου; Το κορίτσι, Παναγία μου το παιδί, το παιδί!» ακούγεται στο βίντεο, με τους γείτονες να βιώνουν κι αυτοί στιγμές αγωνίας, βλέποντας να εκτυλίσσονται μπροστά τους δραματικές σκηνές.   

Όταν ο πυροσβέστης απομάκρυνε το κοριτσάκι από το φλεγόμενο σπίτι και την ακούμπησε  δίπλα στη μητέρα της, που έγινε ασπίδα για το παιδί της, ακούσθηκε  να της λέει:  «Χριστιάννα μου τι έκανες; Έχεις μεγάλη ψυχή κοπέλα μου».  

 "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΣΟΥΜΕ" 

Ένας γείτονας περιγράφει πως είδε μάνα και κόρη να πηδάνε στο κενό για να γλιτώσουν από τον πύρινο εφιάλτη: «Ήταν εκεί πάνω. Και μετά ήταν εκεί πάνω η Χριστιάννα και φώναζε "σώστε μας, σώστε μας". Τελικά δεν μπορούσαμε να τους σώσουμε , δηλαδή δεν μπορούσαμε να ανέβουμε εκεί πάνω . Είχε γεμίσει τα πάντα καπνός και ρίχνει πρώτα το παιδάκι, έφυγε το παιδάκι μπροστά στα μάτια μας. Και μετά έπεσε η Χριστιάννα. Και οι δύο άνθρωποι σκάσανε εκεί κάτω,  μπροστά στα μάτια μας. Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα». 

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ 

Ο πατέρας του κοριτσιού βρέθηκε κρεμασμένος στο περβάζι. Με όση δύναμη είχε διακρίνεται να προσπαθεί να κρατηθεί μέχρι να τον κατεβάσουν οι πυροσβέστες ενώ οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το σπίτι. Τελικά τα καταφέρνουν. 

 " ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΤΥΛΙΞΑΝ ΤΟ ΤΡΙΟΡΟΦΟ ΣΠΙΤΙ" 

Κατά την επιχείρηση κινδύνεψαν και οι 25 πυροσβέστες που πάλεψαν με  τις φλόγες. Οι ξύλινες επιφάνειες του τριώροφου σπιτιού, όμως,  δεν τους βοήθησαν να περιορίσουν τη φωτιά, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από σώματα θερμοπομπών.   

 «Καταρχήν δεν μπορούσες να πας μέσα, είχε πέσει η σκάλα, είχε καεί μέχρι τον πρώτο όροφο. Πήγαμε να καούμε και εμείς που μπήκαμε μέσα» δήλωσε ο Γιάννης Ζαμάνης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.   

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και το κοριτσάκι το οποίο είναι εκτός κινδύνου. Ο άντρας 53 χρόνων είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς φέρει εγκαύματα στο 20% του σώματος και στους πνεύμονες. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι και η μητέρα του παιδιού με πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα. 

Oπτικό υλικό: 

Corfu Tv 
Corfu Press
Ενημέρωση Κέρκυρας   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top