Δολοφονία δασκάλου: «Η φωτιά σβήνει τα στοιχεία» - Σε κλίμα έντασης η δίκη

Η εξωσυζυγική σχέση, τα 180.000 ευρώ και η συμπεριφορά της χήρας

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε σήμερα στο Μεσολόγγι η δική για τον θάνατο του δάσκαλου Νίκου Μέντζου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι τρεις αδερφές του στις καταθέσεις τους χαρακτήρισαν τη χήρα που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου «σκληρή και αυταρχική».

Η εξωσυζυγική σχέση του δάσκαλου, οι 180.000 ευρώ που είχε στο σπίτι του αλλά και η συμπεριφορά  της γυναίκας του μετά τον θάνατο του ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Μεσολογγίου.

Η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή δεν πείστηκε ότι ο Νίκος Μέντζος αυτοκτόνησε και έβαζαν στο κάδρο του υπόπτου για το φόνο του τη σύζυγό του. Η συμπεριφορά της όπως ισχυρίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο τα αδέρφια του ήταν περίεργη. 

Δολοφονία δασκάλου: Τα μηνύματα που του έστειλε η σύζυγός του λίγο πεθάνει

«Η φωτιά σβήνει τα στοιχεία»

Μία από τις αδερφές του θύματος, περιέγραψε στο δικαστήριο πως όταν αποκάλυψαν στη χήρα του δασκάλου ότι σκόπευαν να βάλουν δικηγόρο για να μάθουν τι συνέβη, εκείνη τους απάντησε:

Tι σημασία έχει; Έφυγε ο Νίκος ούτως η άλλως η φωτιά σβήνει και τα στοιχεία. 

Η αδερφή του δασκάλου τόνισε μάλιστα πως ήταν οργανωμένο σχέδιο και πως η κατηγορούμενη δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο μόνη της».

Στο εδώλιο η σύζυγος του δασκάλου που βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο

Τα δώρα του δασκάλου στην ερωμένη του

Όταν ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής ρώτησε την αδερφή του θύματος για τα δώρα που φέρεται να έκανε ο δάσκαλος στην εξωσυζυγική σχέση του, εκείνη απάντησε:

«Από τη δικογραφία μάθαμε ότι της έκανε δώρα, της είχε πάρει ένα αυτοκίνητο και το ήξερε η γυναίκα του. Ξέρω ότι είχε δύο χρόνια σχέση και ότι έλεγε ότι θα χωρίσει όμως δε χώριζε. Η  γυναίκα του έκανε έλεγχο στο κινητό του. Το γεγονός ότι έλεγε ότι θα χωρίσει και δεν το έκανε θα είχε εξοργίσει την κατηγορούμενη. Ειδικά το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε χρήματα από αυτά που είχαν στο σπίτι για δώρα και της δημιουργούσε μίσος».

Δολοφονία δασκάλου στο Αγρίνιο: «Δεν τον σκότωσε απλά, τον έψησε ζωντανό»

Οι αδερφές του δασκάλου ισχυρίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο ότι η χήρα επικοινώνησε με την ασφαλιστική εταιρία του αυτοκινήτου την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τον θάνατο του άνδρα της. Φέρεται να ήθελε να ρωτήσει αν ο Νίκος Μέντζος είχε κάνει ασφάλεια ζωής. Δέκα ημέρες μετά είχε τακτοποιήσει -όπως λένε- όλα τα κληρονομικά.

«Την ημέρα που βρήκαν τον Νίκο, με πήρε η ανιψιά μου και μου λέει: “O Νικος κάηκε!” και ρωτάω “είναι καλά; Στο νοσοκομείο;” Μου λέει “δεν κατάλαβες καλά! Kάηκε! Πέθανε!”».

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Νίκος Μέντζος απανθρακώθηκε σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 660 βαθμούς Κελσίου. Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια για να αποδειχθεί ότι ο θάνατός του ήταν δολοφονία με κατηγορούμενη τη σύζυγό του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top