Υποβλήθηκε στη γονιδιακή θεραπεία ο Παναγιώτης-Ραφαήλ

Συνάντησε στη Βοστώνη και τον μικρό Αντώνη από την Κύπρο

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ υποβλήθηκε σήμερα στη γονιδιακή θεραπεία από τον Έλληνα γιατρό Βασίλη Δάρρα στη Βοστώνη. 

Όπως εξήγησε ο κορυφαίος παιδονευρολόγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παπακωστοπούλου, η έγχυση του φαρμάκου γίνεται μέσα σε περίπου μία ώρα, αλλά υπό συνθήκες αποστείρωσης.

Δε χρειάζεται να μείνει, παρακολουθείται στη μονάδα αυτή και αν όλα πάνε καλά θα επιστέψουν στο σπίτι τους.

Ο Παναγιώτης τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις προκειμένου ο Δρ Δάρρας να δει πώς ανταποκρίνεται το παιδί στη θεραπεία.

Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ ο γιατρός του μικρού Παναγιώτη Ραφάηλ

Κυμπουρόπουλος: «Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ χωρίς το φάρμακο θα είχε πεθάνει»

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ

Μαζί με τον μικρό Αντώνη από τον Κύπρο ο Παναγιώτης Ραφαήλ

Το παιδάκι συνάντησε τον μικρό Αντώνη από την Κύπρο, ο οποίος επίσης συγκίνησε με την περιπέτειά του, καθώς πάσχει από την ίδια ασθένεια.

«Η πρώτη συνάντηση με τους γονείς και η πρώτη αγκαλιά ήταν χωρίς λόγια γιατί τα λόγια είναι περιττά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, είμαστε πολύ συγκινημένοι, νιώθουμε ότι έχουμε μια δεύτερη οικογένεια εδώ στη Βοστώνη» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Χαρά Θωμά, μητέρα του Αντώνη.

Ο μικρός Αντώνης από την Κύπρο

Το αγοράκι της πάσχει από την ίδια ασθένεια με τον Παναγιώτη Ραφαήλ. Το βράδυ της Κυριακής οι δύο οικογένειες συναντήθηκαν. Οι γονείς του Αντώνη έδωσαν δύναμη και κουράγιο στους γονείς του μικρού Παναγιώτη. Το δικό τους παιδάκι υποβλήθηκε στη γονιδιακή θεραπεία στις 30 Σεπτέμβριου και σχεδόν δύο μήνες μετά παρουσιάζει βελτίωση.

«Είναι εντυπωσιακά αυτά που βλέπουμε, είναι πολύ ενθαρρυντική η βελτίωσή του, είμαστε αισιόδοξοι, δόξα τω θεώ» προσθέτει η Χαρά Θωμά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top