Βόλος: Ανήλικος λιποθύμησε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Στοιχεία σοκ για την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου

Μαθητής στον Βόλο λιποθύμησε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε σχολικό πάρτι που γινόταν στο γυμναστήριο του σχολείου του.

Συμμαθητές του ανέφεραν πως ο ανήλικος είχε «μπλέξει» τα ποτά. Αμέσως ήρθε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ενώ πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Κρήτη: Στο νοσοκομείο 17χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Μετά τον αντικαπνιστικό νόμο σειρά έχει… το αλκοόλ

Με αφορμή το περιστατικό, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  ότι μετά τον αντικαπνιστικό νόμο, σειρά έχει το αλκοόλ στους νέους.

Αντικαπνιστικός νόμος: Δεκάδες κλήσεις στη γραμμή «1142» την πρώτη μέρα

Αντικαπνιστικός Νόμος: Τα ευρήματα μετά από ελέγχους σε 8 πόλεις της χώρας

Σύντομα, έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημόσια υγεία, που θα περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα που είναι προτεραιότητα για το σύγχρονο τρόπο ζωής και τη νεολαία.

«Όπως ο αντικαπνιστικός εφαρμόζεται αυστηρά, έτσι πρέπει να υπάρχει ένας νομός αυστηρός και για την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων στην περιφέρεια Αττικής. 

Ξεκινούν το ποτό από τα… 13 στο νομό Μαγνησίας

Έρευνα του ΚΕΘΕΑ αποκαλύπτει ότι τέσσερις στους δέκα μαθητές καταναλώνουν αλκοόλ, ενώ το έχουν δοκιμάσει  από την ηλικία των 13. Συχνά, οι μαθητές βρίσκουν ευκαιρία να πίνουν στα σχολικά πάρτυ. 

Παράλληλα, αφίσα σε σχολείο της Αττικής καλεί τους μαθητές σε πάρτυ στην αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ παρόμοια αφίσα εντοπίστηκε και στην Κατερίνη.   

Δοκιμάζουν αλκοόλ από 12 ετών

Ορισμένοι από τους μαθητές στα σχολεία της Γκράβας παραδέχονται ότι και οι ίδιοι, αν και ανήλικοι, έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν, κάποιες φορές έχει χρειαστεί να βοηθήσουν συμμαθητές και φίλους τους, οι οποίοι, έχουν μεθύσει πολύ άσχημα.

Αντικαπνιστικός: Τσουχτερά πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παραβάτες

Η κατανάλωση σε μικρές ηλικίες μπορεί να προκαλέσει βλάβες αργότερα

Οι βλάβες, από την υπερβολική κατανάλωση μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Άτομα που καταναλώνουν, σε μικρές ηλικίες, ποσότητες αλκοόλ έχουν προβλήματα πολύ αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με τον παθολόγο, Σωτήρη Αδαμίδη.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top