Θάνατος δασκάλου στο Αγρίνιο:Πούλησε όλες τις μετοχές του λίγο πριν πεθάνει

Η συνομικία που είχε με τον χρηματιστή του

Αρκετά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, ο οποίος είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στο Αγρίνιο το 2011.

Ένα από αυτά είναι για ποιο λόγο το πρωί του θανάτου του ζήτησε από τον χρηματιστή του να ρευστοποιήσει όλες του τις μετοχές. 

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έφερε στο φως τον διάλογο που είχε ο άτυχος δάσκαλος και από τον οποίο γίνεται αντιληπτό πως βιαζόταν να κλείσει τις εκκρεμότητες που είχε. 

Στη συνομιλία αυτή ο 46χρονος ζητά από τον υπάλληλο της χρηματιστηριακής να πουλήσει όλες τις μετοχές του. Ακόμα κι όταν εκείνος του λέει πως τα χρήματα που θα πάρει είναι πολύ λίγα, ο Μέντζος φαίνεται αποφασισμένος, λέγοντάς του ότι θα τις πουλούσε, ακόμα κι αν έπαιρνε μόνο ένα εύρω. 

Ανοίγουν στόματα για τον δάσκαλο που βρέθηκε καμένος στο Ι.Χ. του στο Αγρίνιο

Όλα αυτά γίνονται το πρωινό της 29ης Απριλίου 2011, λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός σε χωράφι ιδιοκτησίας του. 

Γιατί ήθελε με τόση βιάση να κλείσει τις εκκρεμότητές του; Δεχόταν απειλές από κάποιους; Του ζητούσαν χρήματα; Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν βρει ακόμα απάντηση. 

Ανατροπή στο θάνατο του δασκάλου του Αγρινίου - Δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

Αυτό που έχει αποκλειστεί πλέον είναι το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Κι αυτό γιατί μετά από την εκταφή του διαπιστώθηκε πως λείπει ολόκληρο κομμάτι από το κρανίο του, ενώ διάφορα άλλα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας. 

Στο εδώλιο η σύζυγός του

Στις 2 Δεκεμβρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου θα κάτσει η σύζυγος του δασκάλου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Στο εδώλιο η σύζυγος του δασκάλου που βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο

Ωστόσο, ο δικηγόρος της, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για να στηριχθεί η κατηγορία, αλλά ούτε καν επαρκείς ενδείξεις. 

Το χρονικό του θανάτου του δασκάλου

Στις 29 Απριλίου 2011, ο Νίκο Μέντζος βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο.

Αρχικά ο θάνατός του είχε θεωρηθεί αυτοκτονία και ο φάκελος είχε κλείσει. Όμως μετά από την επιμονή των αδελφών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα πλεγμένα με τους ιστούς και τα κόκαλά του, απόδειξη ότι ήταν δεμένος. Επίσης έλειπε από το κρανίο του ολόκληρο κομμάτι, αλλά και τα δόντια του. 

Μετά την εκταφή και την έκθεση των πραγματογνωμόνων ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων. 

Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί τότε ως μία εκρηκτική κατάσταση, καθώς αποκαλύφθηκαν ερωτικά πάθη και εξωσυζυγικές σχέσεις. 

Ο 46χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και η γυναίκα αυτή μαζί με συγγενικό της πρόσωπο είχαν κληθεί για απολογία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Αυτόπτης μάρτυρας έχει δηλώσει για το μοιραίο πρωινό ότι την ώρα της φωτιάς στο αυτοκίνητο του δάσκαλου, στο σημείο βρίσκονταν ένας άνδρας και μία γυναίκα που παρατηρούσαν ψύχραιμα την εξέλιξη της πυρκαγιάς και αποχώρησαν μόνο όταν έφτασε η Πυροσβεστική. Η μαρτυρία επιβεβαιώθηκε και από τον ιερέα της περιοχής.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top