Καιρός: 3.500 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία μέσα στη μέρα

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από το βράδυ ολόκληρη τη χώρα, όπως είχαν προειδοποιήσει άλλωστε οι μετεωρολόγοι. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Οι βροχές και οι καταιγίδες δεν λένε να σταματήσουν και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μέχρι το βράδυ σε αρκετές περιοχές. Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, ενώ η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αττική. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυροί άνεμοι και χαλάζι από το βράδυ!

Εντωμεταξύ εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από μετεωρολογικούς σταθμούς ειδικά στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία. 

Ο μετεωρολογικός σταθμός στα Αρφαρά Μεσσηνίας κατέγραψε ότι σε διάστημα τριών ωρών από τις 06:50 έως τις 09:50 έπεσαν 104 χιλιοστά βροχής. 

Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται οι οχτώ μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως σήμερα στις 10:00 το πρωί, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Επίσης, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» μέχρι σήμερα το πρωί στις 10:00 είχαν καταγραφεί 3.500 κεραυνοί εντός της Ελληνικής επικράτειας. 

Οι κεραυνοί που καταγράφηκαν σήμερα από το σύστημα «Ζευς» - φωτογραφία: meteo.gr

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες και θα είναι πιο έντονα στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. 

Μάλιστα την Πέμπτη ένα νέο κύμα έντονων βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων αναμένεται να προσεγγίσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά. 

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τρίτη η ΕΜΥ, αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν:

Την Τετάρτη (20-11-2019):

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.

β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

Την Πέμπτη (21-11-2019):

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top