Βροχή αστεριών την Κυριακή – Έρχονται οι «Λεοντίδες»

Θα είναι ορατή και στην Ελλάδα

βροχή αστεριών

Μετά τη βροχή που έφερε μαζί της η «Βικτώρια», την Κυριακή θα έχουμε και βροχή αστεριών

Κάντε μία ευχή απόψε: Oι «Ωριωνίδες» θα πλημμυρίσουν τον ουρανό

Έρχονται οι «Λεοντίδες» που θα είναι ορατοί ως τα χαράματα της Δευτέρας, στο βόρειο ημισφαίριο και άρα και στην Ελλάδα, αν οι καιρικές συνθήκες το ευνοήσουν. 

«Βροχή» αστεριών: Μοναδικό θέαμα από τα «Πεφταστέρια» στον ουρανό

Έτσι αν δεν υπάρχουν σύννεφα και ο ουρανός δεν είναι πολύ σκοτεινός, τότε πολύ πιθανόν οι λάτρεις της αστρονομίας να μπορέσουν να απολαύσουν τα πεφταστέρια.

Οι «Λεοντίδες» αρκετές φορές έχουν προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα. Πρόκειται για μια βροχή αστεριών που συνήθως δημιουργεί 15 πεφταστέρια ανά ώρα. Κάθε 33 χρόνια περίπου όμως εμφανίζουν ένα περιοδικό αποκορύφωμα με εκατοντάδες ή χιλιάδες πεφταστέρια την ώρα. 

Μια τέτοια χρονιά ήταν το 2001. Η βροχή των αστεριών θα διαρκεί από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου και προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, από όπου πήραν και το όνομά τους τα πεφταστέρια

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τα σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη 55Ρ/Τέμπλ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1865 και κάθε Νοέμβριο τα απομεινάρια του διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης θα πλησιάσει ξανά τη Γη το 2031.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top