Έβρος: Επιθέσεις παράνομων μεταναστών καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Ζητούν ενίσχυση των συνόρων - Εντατικοί έλεγχοι στην περιοχή

Τις συνεχείς επιθέσεις από παράτυπους μετανάστες καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του Έβρου και ζητούν ενίσχυση των συνόρων. Tην ίδια στιγμή, μετανάστες αρνούνται να μείνουν στην Ιερά Μονή Περετσού της Ηλείας, λέγοντας... «καλύτερα στη Μόρια!»

Οι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά από την Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία, μόλις αντιλήφθηκαν ότι το σημείο που βρίσκεται η Μονή είναι απομονωμένο, βγήκαν έξω και επιβιβάστηκαν και πάλι στα λεωφορεία. Τελικά στην Μονή παρέμειναν τρεις γυναίκες με ένα μικρό παιδί.

Εντατικοί οι έλεγχοι στον Έβρο

Δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους στο ποτάμι για να εντοπίσουν διακινητές και παράνομους μετανάστες.

Την ενίσχυση των συνόρων ζητούν με ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί του Έβρου, αφού, όπως καταγγέλλουν, οι επιθέσεις από παράτυπους μετανάστες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. 

«Ένας συνάδελφος δέχτηκε μία επίθεση ο άνθρωπος και ευτυχώς για καλή του τύχη δεν είχε βγει εξ' ολοκλήρου από το αμάξι. Έστω και την τελευταία στιγμή παρόλο που ήδη τον είχαν προσεγγίσει και χειροδικήσει κατάφερε και ξέφυγε. Τι θα γίνει αν προκύψει το κλείσιμο δρόμου σε ένα μαθητικό δρομολόγιο;», δήλωσε στο Star ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Σουφλίου. 

Σε εικοσιτετράωρη βάση οι έλεγχοι για τον εντοπισμό διακινητών

Με περιπολίες δίπλα στο ποτάμι, με λέμβους εντός της ελληνικής κοίτης του Έβρου, με κατοπτεύσεις του τουρκικού εδάφους από το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών από την ελληνική όχθη και με ελέγχους στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο προσπαθούν οι αστυνομικές δυνάμεις να αποτρέψουν τις παράνομες διακινήσεις μεταναστών στη χώρα.

Την ανάγκη ενίσχυσης των συνόρων τονίζουν και οι συνοριακοί φύλακες του Έβρου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top