Επέτειος Πολυτεχνείου: Ξεκινά αύριο ο τριήμερος εορτασμός

«Οι ημέρες θέλουν προσοχή και τα λόγια πρέπει να είναι μετρημένα»

Δειτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ιδιαίτερα φορτισμένη αναμένεται να είναι η φετινή επέτειος για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μετά τα γεγονότα των τελευταίων στην ΑΣΟΕΕ, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πολυτεχνείο: 5.000 αστυνομικοί στο πόδι και περιπολίες από ελικόπτερα

Τριήμερο εκδηλώσεων από αύριο

Από αύριο ξεκινά ο επίσημος εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973. Το συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο εορτασμός κορυφώνεται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. αυτό, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 και θα κλείσει στις 13:00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο - Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Το Πανεπιστήμιο παραμένει ανοικτό»

«Οι μέρες θέλουν προσοχή και τα λόγια πρέπει να είναι μετρημένα»

Θέλοντας να στείλει το μήνυμά του, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, σημείωσε πως «οι ημέρες θέλουν προσοχή και τα λόγια πρέπει να είναι μετρημένα», ενώ εξέφρασε την προσδοκία του να έχουμε έναν «εορτασμό εορτασμό αντάξιο της μνήμης που γιορτάζουμε, με μαζική συμμετοχή του κόσμου και της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Αναφερόμενος στην προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, τόνισε ότι θα κριθεί στην πράξη και απαιτεί εγρήγορση, ψυχραιμία και αποτελεσματική συνεργασία όλων των υπευθύνων, από πλευράς πολιτείας και πανεπιστημίου.

Η πρόσφατη έκρυθμη κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκαλεί δικαιολογημένα φόρτιση και συνεπώς μεγάλη ανησυχία και αναδεικνύει τη σημασία των καλά υπολογισμένων αποφάσεων και κινήσεων όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Κανείς δε θέλει το πανεπιστήμιο να κλείνει μερικώς ή ολικώς είπε ο πρύτανης του ΕΜΠ, σημειώνοντας πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ζημιώνονται οι φοιτητές και δημιουργείται αρνητικός αντίκτυπος στην κοινωνία.

Πολυτεχνείο: Νέος γύρος καταλήψεων – Ποιες σχολές είναι κλειστές

«Εμείς πρυτάνεις και δάσκαλοι, οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να κάνουμε τη δουλειά μας, ανταποκρινόμενοι στην αποστολή μας και σεβόμενοι τους δημοκρατικούς κανόνες και την ακαδημαϊκή δεοντολογία, ιδιαίτερα όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες ή κρίσιμες όπως αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε.

Τόνισε, ακόμη, ότι «αγκυλώσεις, αυθαιρεσία, βία είναι ασύμβατα με τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου» και ότι «πρέπει να εκλείψουν».

«Το οφείλουμε στους φοιτητές μας, στις οικογένειές τους, στις μελλοντικές γενιές. Το ΕΜΠ έχει δυναμικό για να κατακτήσει κορυφαία θέση στον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη. Ας το ακούσει η Πολιτεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ας το ακούσει η κοινωνία για να μπορεί να αισιοδοξεί», είπε ο κος Μπουντουβής.

Τέλος κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα την πολυτεχνειακή, να συνεισφέρει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για τον απρόσκοπτο εορτασμό της φετινής επετείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top