Μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ: Ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας στη Βοστόνη

Συγκινημένοι οι γονείς του αναχώρησαν από το αεροδρόμιο

Η μεγάλη μέρα για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ έφτασε. Η μέρα που ο μικρούλης, ο οποίος συγκίνησε όλη την Ελλάδα θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της Ελπίδας για τη Βοστόνη, όπου θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία για τη Νωτιαία Μυική Ατροφία από την οποία πάσχει. 

Αποκλειστικό: Τι είπε ο Έλληνας γιατρός του Παναγιώτη Ραφαήλ στο Star

Γύρω στις 09:00 το πρωί, ο μικρούλης έφτασε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην αγκαλιά του πατέρα του και της μητέρας του, οι οποίοι χαμογελαστοί και αισιόδοξοι δήλωσαν πανέτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να σωθεί το παιδί τους. 

Πατέρας μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ: «Ο κόσμος έβαλε πλάτη όταν γονατίσαμε»

«Δεν το πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τον κόσμο που μας στηρίζει. Μέσα από την ψυχή μας να είναι όλοι καλά για το καλό που κάνουν στο παιδάκι μας. Είμαστε πολλοί συγκινημένοι. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά γιατί παίρνουμε πολλή αγάπη μαζί μας», δήλωσε η μητέρα του μικρού. 

«Τσουνάμι» αγάπης για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ

«Η μεγάλη μέρα έφτασε! Χάρη στην αστείρευτη αγάπη σας κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα! Δεν ξέρουμε πώς να σας ευχαριστήσουμε. Παίρνουμε μαζί μας τις ευχές σας και με αισιοδοξία, κοιτάμε μπροστά. Ευχαριστούμε πολύ. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο πατέρας του Παναγιώτη – Ραφαήλ

Παναγιώτης - Ραφαήλ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο μικρός μαχητής μεταβαίνει στο νοσοκομείο Boston Children’s Hospital, ώστε να λάβει μια γονιδιακή θεραπεία που όλοι ελπίζουν ότι θα είναι καταλυτική για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου Ι.

Στο εξειδικευμένο νοσοκομείο της Βοστόνης θα τον αναλάβει ο Έλληνας καθηγητής του Χάρβαρντ, Δρ. Βασίλης Δάρρας, ο οποίος είναι επικεφαλής του νοσοκομείου. 

Φεύγει για θεραπεία στη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ!

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δήλωσε αισιόδοξος ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης του παιδιού,αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του στη θεραπεία. 

Δεν έκρυψε μάλιστα τη συγκίνηση και την έκπληξή του για την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος κινητοποιήθηκε και από το υστέρημά του έδωσε χρήματα, ώστε να καταφέρει ο μικρούλης να ταξιδέψει στην Αμερική. 

Σύμφωνα με απολογισμό της MDA Ελλάς – Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων Με Νευρομυικές Παθήσεις, στις 31 Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώθηκε η καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, οι δωρητές χρημάτων ήταν τουλάχιστον 100.000. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας επιλήφθηκε προσωπικά του θέματος, ώστε να δοθεί λύση στην περιπέτεια του μικρού. 

Η θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί ο Παναγιώτης - Ραφαήλ δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν το παιδί έχει ήδη αντισώματα του ιού που χορηγείται ενδοφλεβίως. Συνήθως τα παιδιά με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, όπως ο Παναγιώτης Ραφαήλ αποκτούν μετά τη θεραπεία καλύτερη καθιστή στάση σώματος, αναπνοή χωρίς αναπνευστήρα και αυξάνεται το προσδόκιμο της ζωής τους.

Σύμφωνα με τον Δρ. Βασίλη Δάρρα, τα παιδιά αυτά συνήθως πέθαιναν μέσα σε δύο χρόνια. Τώρα με τις θεραπείες αυτές ζουν περισσότερο.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top