Στο εδώλιο η σύζυγος του δασκάλου που βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο

Τα ερωτικά πάθη, τα λάθη, οι εκβιασμοί και οι απειλές

Στο εδώλιο θα καθίσει οχτώ χρόνια μετά την δολοφονία του δασκάλου από το Αγρίνιο η σύζυγός του, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δικηγόρος της υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν υπάρχουν αποδείξεις για να στηριχτεί δημόσια κατηγορία, αλλά ούτε καν επαρκείς ενδείξεις.

Το χρονικό του θρίλερ με τον Νίκο Μέντζο

Ο 46χρονος δάσκαλος από το Αγρίνιο είχε βρεθεί απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο, στις 29 Απριλίου του 2011.

Αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί «αυτοκτονία». Ωστόσο μετά από επιμονή των συγγενών και των αδελφιών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα τα οποία ήταν πλεγμένα με τους ιστούς και τα οστά του. Δε βρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δόντια του, τα οποία είναι πυκνά οστά άρα και δύσκολο να εξαφανιστούν.

Μετά την εκταφή, τη νέα ιατροδικαστική έκθεση και την έκθεση του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία κατ΄αγνώστων.

Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί τότε ως μία εκρηκτική κατάσταση με ερωτικά πάθη, λάθη, εκβιασμούς και απειλές. Έγκλημα πάθους, μίσους, εκδίκησης ή ξεκαθαρίσματος ήταν μερικά από τα ερωτήματα που κυριαρχούσαν εκείνη την περίοδο.

Τι συνέβη τη μοιραία ημέρα

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης παρέα με τον αδερφό της συζύγου του πήγαν στη Λεπενού όπου διατηρούσαν μελίσσια για να κόψουν τα χόρτα στο χωράφι τους. Γύρω στις 08:30 πήραν τον δρόμο της επιστροφής, έκαναν μία στάση στα Διαμαντέικα για να αλλάξει ρούχα ο αδερφός της συζύγου του. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο Αγρίνιο και χωρίστηκαν. Στις 09:15 ο Νίκος Μέντζος πέρασε από το ζαχαροπλαστείο της και της είπε πως θα πήγαινε να καθαρίσει ένα άλλο χωράφι του. 

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε ότι το θύμα τη μοιραία ημέρα έκανε και δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από τις δύο γυναίκες.

Η σύζυγός του υποστηρίζει ότι στις 11:08 της τηλεφώνησε λέγοντάς της «τώρα θα γίνουν όλα ρημαδιό». Μετά το τηλεφώνημα άρχισε να τον ψάχνει εναγωνίως και ήταν εκείνη που διαπίστωσε τη φωτιά στο όχημά του καλώντας την αδερφή της.

Αυτόπτης μάρτυρας έχει δηλώσει από την άλλη πως την ώρα της φωτιάς στο σημείο βρίσκονταν ένας άνδρας και μία γυναίκα που παρατηρούσαν ψύχραιμα την εξέλιξη της πυρκαγιάς και αποχώρησαν μόνο όταν έφτασαν η Πυροσβεστική. Η μαρτυρία επιβεβαιώθηκε και από τον ιερέα της περιοχής.

Πριν λίγο καιρό είχαν κληθεί για απολογία η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση ο δάσκαλος με ένα συγγενικό της πρόσωπο. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top