Το «Απέραντο Γαλάζιο» των Κυκλάδων - Η Αμοργός θα σε μαγέψει

Πραγματοποιήθηκε το Authentic Big Blue με την πολύτιμη συμβολή της COSMOTE

Στην πανέμορφη Αμοργό βρέθηκε η web εκπομπή του Star X «Γυρίσματα στην Ελλάδα». Εξάλλου οι αφορμές για να την επισκεφθείς είναι πολλές. Πρόκειται για  ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο νησί που με την απαράμιλλη και ακατέργαστη φυσική ομορφιά του, σε «μαγεύει» από την πρώτη στιγμή.

Εκτός από τα πανέμορφα χωριά του και τα γραφικά καλντερίμια, εδώ θα απολαύσεις αυθεντικά κινηματογραφικά σκηνικά! Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι εδώ γυρίστηκε το 1988 το μεγαλύτερο μέρος της ομώνυμης γαλλικής ταινίας του Ζακ Λικ Μπεσόν, «Το Απέραντο Γαλάζιο», που χάρισε στους σινεφίλ και στη χώρα μας υπέροχα πλάνα της Αμοργού μέσα από τη ζωή των δυτών.

Authentic Big Blue

Στην Αµοργό λοιπόν, θα βρεθείς σε σημεία και θα αντικρύσεις εικόνες που δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου! Η µαγευτική Χώρα της βρίσκεται µέσα σε ένα βραχώδες τοπίο σε υψόµετρο 350 µ. και µοιάζει µε παράθυρο στο απέραντο γαλάζιο. Το κάστρο, ανεµόµυλοι, λουλούδια στις πόρτες των σπιτιών και τις «εµπροστιάδες», δείγµα αµοργιανής αρχιτεκτονικής, αιχµαλωτίζουν το βλέµµα. 

Πολύ καλή ιδέα αν σου αρέσει η περιπέτεια είναι να κάνεις πεζοπορία. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ανακαλύψεις το νησί και να απολαύσεις τη μαγευτική θέα από διάφορα σημεία.

Authentic Big Blue

Φυσικά οι παραλίες είναι το κάτι άλλο! Φημίζονται για τα καταγάλανα νερά, τις μικρές κρυψώνες που σχηματίζουν τα βράχια και τη θέα στην απεραντοσύνη του Αιγαίου. 

Authentic Big Blue

Ζωντανό θαύμα αποτελεί και το μοναστήρι του 11ου αιώνα της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας. Στέκεται επιβλητικά χτισμένο πάνω σε έναν τεράστιο κάθετο βράχο. Βέβαια για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να ανέβει 300 απότομα σκαλιά. Η θέα πάντως είναι ασύλληπτη και σε αποζημιώνει για τον κόπο σου!

Αμοργός κατάδυση Authentic Big Blue

Όλες αυτές τις ονειρικές εικόνες του νησιού είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι έλαβαν μέρος στο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στην Αμοργό.

Έλληνες και ξένοι δύτες κλήθηκαν να βουτήξουν στα υπέροχα νερά του μαγικού νησιού, στο ίδιο σημείο που πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα της ταινίας σταθμός για την ελεύθερη κατάδυση «To απέραντο Γαλάζιο».

Authentic Big Blue

Η COSMOTE συνέβαλε για ακόμα μια φορά στην επιτυχή διεξαγωγή του τουρνουά ενισχύοντας τις δυνατότητες του δικτύου 4G στην περιοχή ώστε να περέχει γρήγορες ταχύτητες και αδιάλειπτη συνδεσιμότητα μέσα από το μεγαλύτερο 4G δίκτυο της χώρας. Επιπλέον παρέχοντας τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό στις ομάδες που βρίσκονταν εν πλω τα αποτελέσματα και η εξέλιξη των αγώνων μεταφέρονταν με ένα live streaming στα κεντρικά της διοργάνωσης στη Χώρα της Αμοργού. 

Αμοργός φαγητό

Παράλληλα με την διοργάνωση του «The Authentic Big Blue» πραγματοποιήθηκαν στο νησί κι άλλες εκδηλώσεις με κορυφαία την εβδομάδα γαστρονομίας που φέτος ήταν αφιερωμένη στο μοναστηριακό φαγητό. Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες είχαν τη χαρά να επισκεφτούν για γεύμα το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, τη μονή  Παναγίας Χοζοβιώτισας και την Παναγιά Επανοχωριανή.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο νησί της Αμοργού αυτές της ημέρες βίωσαν για ακόμα μια χρονιά την εμπειρία του απέραντου γαλάζιου μέσα από την εντυπωσιακή για τα παγκόσμια δεδομένα διοργάνωση «The Authentic Big Blue» με την πολύτιμη τεχνολογική και όχι μόνο συμβολή της COSMOTE.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top