Tα «υπόγεια ρεύματα» της βιντζότρατας

Οι βιντζότρατες "οργώνουν" τις ελληνικές θάλασσες

Οι βιντζότρατες «οργώνουν» τις ελληνικές θάλασσες, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την αλιεία με το συγκεκριμένο εργαλείο ενοχοποιώντας το για τη καταστροφή του βυθού.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL εδώ

Στη χώρα μας οι βιντζότρατες επανήλθαν με συνοπτικές διαδικασίες και με πολλά ...υπόγεια ρεύματα.

Παράνομες μηχανότρατες καταστρέφουν την αλιεία

Με πολιτική απόφαση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μοίρασε το 2017 άδειες αφειδώς. Στηρίχθηκε στο "πράσινο φως" του κρατικού ΕΛΚΕΘΕ. Υπεύθυνος για την επεξεργασία των στοιχείων είναι ο ερευνητής  Στέφανος Καββαδάς, ο οποίος  συμμετέχει και στην Επιτροπή αξιολόγησης της βιντζότρατας μαζί με τον Γιώργο Παπαδημητρίου, γενικό γραμματέας των ....αλιέων Βιντζότρατας. Πλήρες ασυμβίβαστο δηλαδή , που τον καθιστά και ελεγκτή και ελεγχόμενο!

ΤΑ…ΥΠΟΓΕΙΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑΣ

 «Σε κάθε έρευνα, σε κάθε τι που φεύγει και πηγαίνει σε ένα υπουργείο πρέπει να ελέγχεται από κάποιους ανεξάρτητους ερευνητές. Δεν ξέρω αν είναι προς όφελος του υπουργείου να στείλει κάτι για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν αμφιβολίες», σημειώνει ο Αθανάσιος Τσικλήρας, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας ιχθυών ΑΠΘ.

Η αρμόδια Υφυπουργός Αλιείας Φωτεινή Αραμπατζή, δίνει μια θολή απάντηση. «Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το εάν θα συνεχιστεί η αλιεία με το συγκεκριμένο αλιευτικό εργαλείο, θα ληφθεί στον προσήκοντα χρόνο, κατά τον προβλεπόμενο από την νομοθεσία τρόπο».

Υπάρχει άραγε περίπτωση  το μέλος της επιτροπής που είναι και βιντζοτρατάς, να αντιταχθεί στο εργαλείο που ψαρεύει ; Μάλλον απίθανο....

Το ερώτημα είναι πώς μια κυβέρνηση που νοιάζεται για την οικολογία, που  καταργεί το λιγνίτη, που προωθεί μέτρα για  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφήνει να συμβαίνει αυτό σε βάρος του οικοσυστήματος και των θαλασσών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top