Το 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist στην Αθήνα

Στο επίκεντρο οι προκλήσεις της εποχής

Οι προκλήσεις της εποχής βρέθηκαν στο επίκεντρο του Συνεδρίου βιωσιμότητας του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι τρόποι επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων που έχουν θέσει έως το 2030 τα Ηνωμένα Έθνη τέθηκαν στο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist,  για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η Πρέσβυς καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη τόνισε πως  η παιδεία και η πολιτιστική κληρονομία θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, προκειμένου η ανθρωπότητα να κάνει βήματα μπροστά. 

«Η παιδεία είναι το παράθυρό μας στο μέλλον ενώ η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η αυτοσυνείδηση της ανθρωπότητας» δήλωσε η Πρέσβυς καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε και στις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

«Είναι μια επέτειος διεθνής που μπορεί να υπενθυμίσει τα ιδεώδη που έγιναν θεμέλια του κόσμου μας, και μπορούν να δώσουν ελπίδα και έμπνευση για τα επόμενα βήματά μας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Ελληνίδα Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO  συνέδεσε τον ορίζοντα του 2030, με τον ρόλο της Ελλάδας, να κηρύττει τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιστημών και των ΜΜΕ.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top