Σάμος: Συγκλονίζει έγκυος πρόσφυγας - «Μας έτρωγαν τα ποντίκια»

Περιγράφει τις κακές συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών που σημειώθηκαν πριν λίγες ημέρες στη Σάμο

Τις κακές συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό στη Σάμο περιέγραψε μια πρόσφυγας, η οποία μάλιστα από μέρα σε μέρα θα γεννήσει καθώς διανύει τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της. 

Αποκλειστικό Star: Μήνυμα τζιχαντιστών- «Κάψτε την κατασκήνωση στη Σάμο»

Η νεαρή γυναίκα από τη Γκάνα, κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό και εξήγησε τον λόγο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα TAZ του Βερολίνου. 

Σάμος: Άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών- Φωτιά στο hot spot- 12 συλλήψεις

Γιατί δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν εδώ όλα αυτά. Ήρθαμε γιατί χρειαζόμασταν βοήθεια, αλλά οι αρχές μας αγνόησαν. Μετά την καταγραφή μας δεν είχαμε πού να κοιμηθούμε, ούτε καν μια κουβέρτα. Με τα τελευταία μας χρήματα έπρεπε να αγοράσουμε από άλλους πρόσφυγες μια σκηνή με τρύπες και να κοιμηθούμε δίπλα στον κατάμεστο καταυλισμό. Ο άντρας μου, ο αδελφός μου κι εγώ σε ένα στρώμα. Έβρεχε και μας έτρωγαν τα κουνούπια και τα ποντίκια. Νύχτες ολόκληρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ και όλα αυτά ενώ είμαι έγκυος.

Όπως ανέφερε η νεαρή πρόσφυγας, για το φαγητό έπρεπε να περιμένουν ώρες ενώ όλη την ημέρα την έβγαζαν με ένα μπουκαλάκι νερό. 

Ως έγκυος πρέπει να πίνω πολύ νερό, τουλάχιστον πέντε ή έξι μικρά μπουκαλάκια. Εύχομαι οι δικαστές να έρθουν εδώ στη Σάμο χωρίς προειδοποίηση και να δουν πώς μας μεταχειρίζονται και κάτω από ποιες συνθήκες ζούμε. Κάποιοι τρελαίνονται εδώ, άλλοι πεθαίνουν.

Όσο για το πώς κατάφερε να υποβάλει την προσφυγή; Τη βοήθησε ένας Γερμανός δικηγόρος, το τηλέφωνο του οποίου βρήκε μέσω ενός workshop που οργανώθηκε από εθελοντές για τη διαδικασία ασύλου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top