Κασιδιάρης: Καταδικάζω τη δολοφονία Φύσσα - Δε γνώριζα τον Ρουπακιά

Τι είπε στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της «Χρυσής Αυγής»

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Για πολιτική δίωξη της «Χρυσής Αυγής» με στόχο να ανακοπεί η άνοδός της, έκανε λόγο η Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή που είναι κατηγορούμενος για το αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, υπήρξε κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και σωρεία μεθοδεύσεων που έγιναν «με εντολή Σαμαρά» ώστε να βρεθούν στην φυλακή οι βουλευτές του κόμματος, «κατόπιν πιέσεων από αμερικανοεβραϊκά λόμπυ και την Κομισιον».
 

Τι είπε για Φύσσα και Ρουπακιά

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστήριξε πως είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο το καταδικάζει δύο φορές. Και για την απώλεια ενός ανθρώπου αλλά και γιατί μετά από αυτό εξελίχθηκε η δίωξη της Χρυσής Αυγής. «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα», είπε.

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα αν γνώριζε τον Ρουπακιά το αρνήθηκε, επισημαίνοντας πως επρόκειτο για έναν υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, απ΄αυτούς που «προσέρχονταν κατά χιλιάδες το 2012» και όχι μέλος που είχε ενταχθεί στο κόμμα από το 2009. Ακόμη, ανέφερε ότι και τώρα δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, «εφόσον δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

«Δεν υπάρχουν τα τάγματα εφόδου»

Σε ερώτηση για τα «τάγματα εφόδου» απάντησε πως «δεν υπάρχουν, είναι τεράστια συκοφαντία», υποστηρίζοντας ότι «οι αριστεροί χρησιμοποιούσαν από παλιά τον όρο για διάφορες ομάδες, όπως για τους Ρέιντζερς κ.ά».

Ατυχές συμβάν το επεισόδιο με την Κανέλλη

Αναφερόμενος στο σοκαριστικό επεισόδιο με τη βουλευτή του ΚΚΕ, το το χαρακτήρισε «ατυχές συμβάν» λέγοντας πως «θα έπρεπε να έχω φύγει, να μην έχω κάνει τέτοιο πράγμα».

Τι είπε για τα κείμενά του για τον Χίτλερ και για σύμβολα των Ναζί 

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτησεις της προέδρου για κείμενά του που αναφέρονται στον Χίτλερ αλλά και για σύμβολα των Ναζί, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά και δηλώνοντας πως «οι ιδεολογίες είναι ποινικά αδιάφορες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πολιτικός, ο δημόσιος, ακόμη και ο ιδιωτικός μας λόγος, είναι απολύτως στο πλαίσιο της νομιμότητας. Κάθε δήλωσή μας τελεί υπό το πλαίσιο της απόλυτης νομιμότητας». Ωστόσο, δήλωσε πως καταδικάζει «κάθε έγκλημα πολέμου και κάθε έγκλημα γενικότερα».

Μάλιστα χαρακτήρισε πρωτοφανές να κατηγορείται για δύο όπλα που κατείχε νομίμως ότι τα είχε «για τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας πως του ασκήθηκε δίωξη «για αυτό το απίθανο έγκλημα», ενώ ήταν από την αρχή γνωστό πως έχει άδειες.
Τόνισε ακόμα πως αγαπά τα όπλα, ασχολείται με αθλητική σκοποβολή και συμμετέχει επίσημα σε σκοπευτήρια, αρνούμενος κατηγορηματικά «αυτές τις γελοιότητες πως εκπαίδευα στρατιωτικά μέλη της Χρυσής Αυγής».

Όπως σημείωσε, εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή μετά το 2000 και παρακολουθούσε και συμφωνούσε με τις θέσεις του κόμματος από πολύ πιο πριν. Κατά τον κατηγορούμενο η Χρυσή Αυγή, στην οποία ακόμη ανήκει, είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, το καταστατικό του οποίου κατατέθηκε το 2012 στον Άρειο Πάγο.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο Μέγαρο του Εφετείου λίγο μετά τις 08:30 το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο πρώην βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» συνοδευόταν από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και ομάδα υποστηρικτών. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τη δικαστική αίθουσα, ενώ περισσότερα από 30 άτομα βρέθηκαν  στην πλευρά του ακροατηρίου που έχει οριστεί να κάθονται υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πρώτη φορά που υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν έρθει στην ακροαματική διαδικασία μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή πριν 2,5 χρόνια. ενώ έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πεζοδρόμιο.

Η απολογία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Ηλίας Κασιδιάρης υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», ενώ ήταν το πρόσωπο που φέρεται ότι αναφερόταν απευθείας στον «αρχηγό», Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top