Τα μάτια στον ουρανό: Απόψε το «Hunter's Moon» - Tι συμβολίζει

Ονομάζεται και «πορφυρό φεγγάρι»

Πανσέληνος στην Αθήνα

Απόψε το βράδυ σηκώστε τα μάτια σας στον ουρανό για να δείτε την πανσέληνο των κυνηγών ή αλλιώς... «Hunter's Moon»/

Έτσι έχει ονομάσει το ολόγιομο φεγγάρι η NASA, η οποία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πανσέληνος ακολουθεί την προηγούμενη πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, η οποία είχε «βαφτιστεί» ως «πανσέληνος της σοδειάς» («Harvest Moon»).

Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία το φεγγάρι θα είναι άκρως εντυπωσιακό έως και το πρωί της Τρίτης.

To ημερολόγιο των αγροτών αναφέρει ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει το κυνήγι, καθώς έχει προηγηθεί η σοδειά στα χωράφια και έτσι οι κυνηγοί μπορούν να εντοπίσουν ευκολότερα τα θηράματά τους.

Ο όρος «πανσέληνος των κυνηγών» σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης, χρησιμοποιείται ήδη από το 1710.

Ωστόσο δεν είναι το μόνο όνομα που είχε πάρει στην πάροδο των χρόνων, καθώς στο παρελθόν είχε «βαφτιστεί» και με πολλά ινδιάνικα ονόματα, όπως «πανσέληνος του ταξιδιού», «πανσέληνος του γρασιδιού που πεθαίνει» και «πορφυρό φεγγάρι». Οι τρεις τελευταίες ονομασίες φέρονται να συνδέονται στην αλλαγή χρώματος των φύλλων και τον «θάνατο» των φυτών στην έναρξη του φθινοπώρου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το «κόκκινο φεγγάρι» ή «φεγγάρι του αίματος» αναφέρεται αποκλειστικά στην περίοδο του κυνηγιού.

Το όνομα «φεγγάρι του ταξιδιού» φέρεται επίσης να προέρχεται από την παρατήρηση των αποδημητικών πουλιών και των ζώων που προετοιμάζονται για τον χειμώνα.

«Stars System»: Η Άση Μπήλιου αναλύει την κυριακάτικη Πανσέληνο

Πανσέληνος και αστρολογία

Σύμφωνα με την Άση Μπήλιου και την εκπομπή «Stars System» η Πανσέληνος σχηματίζεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στον άξονα των ζωδίων Ζυγού - Κριού. Επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου αρχές τρίτου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων (Κριού, Καρκίνου, Ζυγού, Αιγόκερου). Το φεγγάρι θα δυναμιτίσει τις σχέσεις και θα φέρει πολλά απρόοπτα, αλλά αν περιορίσουμε τις εγωιστικές συμπεριφορές και τα παιχνίδια εξουσίας μπορεί να έχει και θετική επίδραση στην ψυχολογία μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top