Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μπερτσέμ στο STAR: «Ο Ερντογάν θέλει...»

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος των Κούρδων στην Ελλάδα

Με τη μικρασιατική καταστροφή παρομοιάζει την κατάσταση στη Συρία η εκπρόσωπος των Κούρδων στην Ελλάδα Μπερτσέμ Μοντενίζ από το Κουρδιστάν.

Προσπαθεί να συγκρατήσει την οργή και τα δάκρυα της για τις τουρκικές επιθέσεις.

Ο δημοσιογράφος του STAR, Γιάννης Ευσταθίου, τη συνάντησε στο κέντρο της Αθήνας. Ήρθε στη χώρα μας ως πρόσφυγας σε ηλικία μόλις 8 ετών και μεγάλωσε στον καταυλισμό των Κούρδων στο Λαύριο.

«Ο πόλεμος δεν σταμάτησε ποτέ στο Κουρδιστάν. Το αίμα δε σταμάτησε να χύνεται, μικρών παιδιών, νέων, ακόμη και μητέρων που τους τραβάνε τα μαλλιά. Βρέθηκα ως πολιτικός πρόσφυγας 8 χρονών. Γεννήθηκα στο Ντιαρμπακύρ. Η προσφυγιά είναι ό,τι χειρότερο για έναν άνθρωπο, πόσω μάλλον για ένα παιδί. Το να φύγεις από το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τις συνήθειες σου, το σχολείο σου, τους μικρούς σου φίλους. Και μάλιστα να κρατιέσαι από τις κουρτίνες και να λες "δε θέλω να έρθω, δε θέλω να φύγω"!... Παρ' όλα αυτά να πρέπει να φύγεις, γιατί κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου. Οι τότε εποχές θυμίζουν το σήμερα» εξομολογήθηκε η ίδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. 

Σήμερα γυναίκες και μικρά παιδιά παίρνουν τοn δρόμο της προσφυγιάς. Όπως έκανε και η Μπερτσέμ. Μπορεί να ζει μακριά από τα σημεία των επιθέσεων αλλά το μυαλό της βρίσκεται κοντά στους συμπατριώτες της που κινδυνεύουν. 

«Το όνειρό του κυρίου Ερντογάν ήταν να μπει στη Συρία, να κάνει σφαγές, γενοκτονίες. Το ποινικό μητρώο της Τουρκίας είναι πολύ βρώμικο. Ο στόχος του είναι πολύ απλά, στη Μέση Ανατολή να μην υπάρχουν Κούρδοι. Γιατί είναι ο καθρέφτης του. Θέλει να μας αφανίσει... Εννοείται...»

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top