Σημαντικές προσωπικότητες στο «Athens Democracy Forum»

Τις υποδέχθηκε για ακόμη μία χρονιά η Αθήνα

Σπουδαίες προσωπικότητες από την παγκόσμια πολιτική σκηνή και τη δημοσιογραφία, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ακτιβιστές,  υποδέχεται για ακόμα μια χρονιά η Αθήνα.   

Από την στοά του  Αττάλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Προκόπης Παυλόπουλος,  στην ομιλία του υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση την Ιστορία της, τον Πολιτισμό της οφείλει να υπερασπισθεί υπαρξιακές για την Ανθρωπότητα αρχές και αξίες.

 Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, η ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία, όχι μόνο στην Ε.Ε αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη

Στο επίκεντρο των εργασιών του 7ου «Athens Democracy Forum»,  βρίσκεται ο τρόπος που  οι  δημοκρατίες και οι κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις και τα μεγάλα γεγονότα  σε παγκόσμιο επίπεδο.  
 
«Είμαι της άποψης ότι τα πολιτικά κόμματα μέσω των οποίων εκφράζεται η Δημοκρατία μπορούν να γίνουν πιο συμμετοχικά, πιο ανοιχτά , μπορούν να εμπλακούν στο δημόσιο διάλογο» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Εκπρόσωποι από διαφορετικές χώρες συζητούν, αναλύουν και εκτιμούν την εξελισσόμενη κατάσταση της δημοκρατίας και τον  αντίκτυπο εν μέσω της ταχείας παγκόσμιας αλλαγής.

 «Ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, έχω δύο βασικές προτεραιότητες: την εκπαίδευση και την πολιτιστική κληρονομιά. Πιστεύω ότι αποτελούν τα κλειδιά στις προσπάθειές μας και πρέπει πάντα να θεωρούνται ως προτεραιότητα σε κάθε μοντέλο διακυβέρνησης ή πολιτικής. Η εκπαίδευση είναι το παράθυρό μας για το μέλλον και η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ταυτότητα της ανθρωπότητας και η αυτοσυνειδησία» ανέφερε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 

Η κυρία Βαρδινογιάννη στην ομιλία της επεσήμανε πως μπροστά στις μελλοντικές προκλήσεις, η  ανθρωπότητα πρέπει να  κάνει  γενναία βήματα προκειμένου να προστατεύσει τον πλανήτη, τον πολιτισμό και το μέλλον της.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας διοργάνωσης του «Athens Democracy Forum», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας,  διεξάγονται  σημαντικές δράσεις στην Αθήνα.     

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top