Ανατροπή στην υπόθεση της βιολόγου: Δε βρέθηκε DNA που να «δείχνει» βιασμό

Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις

Ανατροπή στην υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, η οποία δολοφονήθηκε στην Κρήτη, φέρνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις. 

Δολοφονία βιολόγου: Θύμα είχε καταγγείλει τον 27χρονο για επίθεση τον Μάιο

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, 
δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη στην άτυχη Αμερικανίδα που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε βιασθεί πριν δολοφονηθεί από τον 27χρονο. 

Αν και ο ίδιος ισχυρίζεται  ότι τη βίασε, οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν το αποδεικνύουν. 

Γενετικό υλικό θύματος και δράστη έχει εντοπιστεί σε ρούχα και των δυο, πετσέτες, στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου με το οποίο τη  χτύπησε και στη συνέχεια μετέφερε στο καταφύγιο τη γυναίκα. 

DNA της Suzanne Eaton εντοπίστηκε ακόμα και στο λάστιχο με το οποίο πέρασε από πάνω της όταν πάτησε γκάζι.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αποκλείουν τη συμμετοχή στο έγκλημα τρίτου ατόμου.  Έχουν ελεγχθεί  γενετικά επιπλέον εφτά άτομα τα οποία είχαν προσαχθεί  στην αστυνομία πριν συλληφθεί ο δράστης. 

Η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε γενετικό υλικό που να αποδεικνύει βιασμό φέρνει νέα δεδομένα τα οποία θα εξεταστούν  από τις αρχές. 

Το χρονικό της δολοφονίας 

Η δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη. Επί μέρες οι αρχές την αναζητούσαν, μετά από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της από το νησί, όπου συμμετείχε σε ένα επιστημονικό συνέδριο. 

Δολοφονία βιολόγου: «Της κόπηκε το αυτί και ούρλιαζε»

Η σορός της εντοπίστηκε σε παλιό γερμανικό καταφύγιο της περιοχής και σιγά σιγά η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας της. 

Οι έρευνες οδήγησαν στον 27χρονο Κρητικό, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος μετά τις πιέσεις των αστυνομικών ομολόγησε ότι αυτός ήταν που σκότωσε την άτυχη γυναίκα. 

Όπως είπε στους άνδρες που τον ανέκριναν την είδε την ώρα που έτρεχε και την χτύπησε με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει. Την έριξε στο έδαφος και μετά τη χτύπησε και δεύτερη φορά με το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε στο παλιό καταφύγιο, το οποίο γνώριζε καλά γιατί του άρεσε να κάνει εξερευνήσεις σε σπήλαια. 

Ο 27χρονος ομολόγησε ότι τη βίασε επανειλημμένως και μετά την πέταξε μέσα στο καταφύγιο από μια τρύπα από την οποία έμπαινε αέρας. Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό έκαναν λόγο για μαρτυρικό θάνατο της γυναίκας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τη μοιραία μέρα έψαχνε μια γυναίκα για να συνευρεθεί μαζί της ερωτικά και στον δρόμο του βρέθηκε η Susanne Eaton, όπως επίσης ότι μερικές φορές τον πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία να κάνει κακό στους άλλους. 

Μετά την ομολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top