Εξάρχεια: Νέα επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου

Στο σχολικό συγκρότημα είχε βρει καταφύγιο ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου που βρίσκεται στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά. 

Πλατεία Βάθης: Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων

Πρόκειται για το παλαιό κτίριο του 5ου Λυκείου Αθηνών, όπου μένουν κυρίως μετανάστες. Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες βρίσκονται στο σημείο, ενώ παράλληλα με την εκκένωση διενεργείται κι έλεγχος για ναρκωτικά. 

Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων που βρίσκονταν στην οδό Αχαρνών, απομακρύνοντας από αυτά περισσότερους από 250 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί. 

Εκεί είχε βρει καταφύγιο ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτόν τον χώρο είχε βρει καταφύγιο ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το γραφείο του δικηγόρου βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα, ενώ κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή φέρονται να είχαν «πιάσει» τη φιγούρα του δράστη.

Το χρονικό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Το πρωί της 12ης Οκτώβριου 2017, άγνωστος άνδρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικαλούμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Στις 18:45 το απόγευμα, οι δυο δράστες, ο 32χρονος και ο 30χρονος Αλβανός, πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Κάποια στιγμή ο ένας από τους δράστες, βγήκε από το γραφείο με το πρόσχημα ότι θα πήγαινε στο αυτοκίνητο του προκειμένου να φέρει χρήματα για την προκαταβολή, και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν με τον ποινικολόγο, χωρίς να παρέχουν περισσότερα στοιχεία για το άτομο την υπεράσπιση του οποίου επιθυμούσαν να αναθέσουν στο δικηγορικό γραφείο, απροειδοποίητα, εμφάνισαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Αφού τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν πάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, και ο ένας από τους δράστες, ο 32χρονος Αλβανός, πυροβόλησε τον 52χρονο δικηγόρο μία φορά στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top