Γιώργος Πατούλης: Πήγε στον Κωστή Χατζηδάκη με το ποδήλατο

Στο πλαίσιο της ποδηλατοδρομίας «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα»

Με το... ποδήλατο έφτασε ο Γιώργος Πατούλης στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου είχε συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη. 

Ο Γιώργος Πατούλης πηγαίνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος με το ποδήλατο / Φωτογραφία: INTIME

Ο περιφερειάρχης Αττικής, ντυμένος casual, ήταν ανάμεσα στους ποδηλάτες που έφτασαν στο υπουργείο, στο πλαίσιο της ανοιχτής ποδηλατοδρομίας με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. 

Ο Γ. Πατούλης μαζί με άλλους ποδηλάτες στο πλαίσιο της της ανοιχτής ποδηλατοδρομίας με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το κλίμα» Φωτογραφία: INTIME

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Με casual ντύσιμο πάνω στο ποδήλατο ο Γιώργος Πατούλης / Φωτογραφία: INTIME

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, πέρασαν από τα 14 δημαρχεία της Βόρειας Αττικής και έφθασαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. 

«Το ποδήλατο αποτελεί τον πιο υγιή και με μηδενικούς ρύπους εναλλακτικό τρόπο μετακινήσεων. Προτεραιότητά μας είναι η ενεργοποίηση των πολιτών και η ενημέρωση της κοινής γνώμης για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και την ποιότητά της ζωής μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook για την εκδήλωση.

Η συνάντηση του Γιώργου Πατουλη με τον Κωστή Χατζηδάκη / Φωτογραφία: INTIME

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας με τους ποδηλάτες σημείωσε πως είναι εξαιρετικά θετικό ότι το ποδήλατο μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας, ακόμα περισσότερο στις πόλεις. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι το προσεχές διάστημα, το υπουργείο θα παρουσιάσει ένα πλαίσιο μέτρων για τη διεύρυνση των ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα. Η πολιτική αυτή θα στηριχθεί στις δεσμεύσεις του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, καθώς και σε μελέτες που έχουν εκπονηθεί και θα εκπονηθούν τόσο για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όσο και για τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας.

«Καίω μόνο θερμίδες» ένα από τα συνθήματα της ανοιχτής ποδηματοδρομίας / Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top