Ναρκωτικά στα σχολεία-Ανήλικος dealer στο Star: Έβγαλα 1.000€ σε μία μέρα

Σοκάρει η μαρτυρία 14χρονου διακινητή

Δείτε στο video τι δηλώνει ο ανήλικος διακινητής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε δεκάδες προσαγωγές έχει προχωρήσει η δίωξη ναρκωτικών μετά από επιχειρήσεις έξω από σχολεία. Τα κυκλώματα όμως έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού και μετατρέπουν σε βαποράκια άτομα υπεράνω υποψίας μικρά παιδιά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανήλικος dealer μιλά αποκλειστικά στην Κατερίνα Ρίστα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. H μαρτυρία του σοκάρει.

«Από 12 χρόνων κάνω τέτοιες δουλειές. Και δεν είναι ότι δίνουμε μόνο μπάφο. Μπορεί να δώσουμε και κοκαΐνη, xαπάκια, ecstasy , τριπάκια» περιγράφει. 

Για ευνόητους λόγους δε θα αποκαλύψουμε το όνομα του. Θα τον αποκαλέσουμε Στέφανο. Είναι ένα ανήλικος διακινητής ναρκωτικών. Είναι 14 ετών. Πάει κάθε μέρα σχολείο. Όχι όμως για μάθημα, αλλά για να πουλήσει τις ναρκωτικές ουσίες.

«Έρχονται εδώ τα παιδιά βλέπουν ποιοι είμαστε , τους κλείνουμε το μάτι. Μας ζητάνε τάλιρο, που δεν τους δίνουμε και το καλύτερο με τάλιρο κι έχουμε και το 10άρικο που μπορείς να βρεις skunk , μπορείς να βρείς amnesia» εξηγεί.

Αmnesia... το κοκτέιλ ναρκωτικών

To amnesia είναι κοκτέιλ ναρκωτικών. Έχει κάνναβη και ηρωίνη. Μπορεί ακόμη και να παραλύσει τα ανήλικα θύματα. Ο μικρός dealer ήταν πρώην χρήστης. Έχει κάνει κοκαΐνη στα 13 του. Είναι και αυτός θύμα των κυκλωμάτων που για να γλιτώσουν από την αστυνομία στρατολογούν αυτά τα παιδιά. Τους "γλυκαίνουν" με τα χρήματα.

«Μια φορά είχα βγάλει τη μέρα 1.000 ευρώ»

«Εγώ τα παίρνω από έναν γνωστό μου. Δίνω 800 - 850 ευρώ και παίρνω 1 κιλό. Μια φορά είχα βγάλει τη μέρα 1.000 ευρώ. Ένας καλός μήνας πάει στα 10.000  - 8.000 ευρώ. Τι μένουν σε εσένα και τι παίρνει το κύκλωμα; Σε εμένα περίπου τα μισά» προσθέτει. 

Πριν λίγες μέρες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είχε αποκαλύψει τη διακίνηση έξω αλλά και μέσα σε σχολεία. Οι αρχές δεν έχασαν χρόνο. Λίγες ώρες μετά ξεκίνησαν δράσεις.

Skunk: To ναρκωτικό που φέρνει σχιζοφρένεια και κυκλοφορεί στα σχολεία!

Καισαριανή-Παγκράτι: Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ναρκωτικά σε σχολεία-5 προσαγωγές

ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι έξω από σχολεία για διακίνηση ναρκωτικών- 24 προσαγωγές

Η δίωξη έχει κάνει ελέγχους σε 4 περιοχές και έχει προσαγάγει 29 άτομα για διακίνηση. Άγιος Παντελεήμονας, Αμπελόκηποι, Καισαριανή και Παγκράτι είναι μόνο η αρχή. Το έργο δύσκολο καθώς τα καρτέλ έχουν εκπαιδεύσει τα ανήλικα βαποράκια πολύ καλά.

«Δυο φορές που είμαστε τώρα έχει έρθει(η αστυνομία).Είχα κάτι πάνω μου το έκρυψα γρήγορα και δε με έχουν πιάσει».

Κάποιοι έφηβοι χρήστες προσπαθούν να ξεμπλέξουν και χτυπούν την πόρτα του ΟΚΑΝΑ

«Oι έφηβοι που έρχονται κυρίως έρχονται για την κάνναβη. Το 10% των 16χρονων, πρώτης λυκείου δηλαδή μαθητές είχαν δηλώσει ότι είχαν κάνει χρήση κάνναβης μερικές φορές σε περιστατικά που έχω γνωρίσει εγώ, προμηθευτές ήταν οι γονείς του παιδιού» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Κοκκώλης, ψυχίατρος και αναπλ. διευθυντής ΟΚΑΝΑ.

Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να ξεδοντιάσει τα καρτέλ που κρύβονται πίσω από αυτά τα εφηβικά χέρια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top