Η Ακρόπολη αλλάζει: Νέο αναβατόριο και σύγχρονα αλεξικέραυνα

Προσβάσιμο και «φιλικό» σε όλους το αρχαιολογικό μνημείο

Σύγχρονα αλεξικέραυνα, φώτα αντάξια του μνημείου και καινούργιο αναβατόριο δρομολογεί για την Ακρόπολη η Λίνα Μενδώνη. Στόχος να αναδειχτεί όσο το δυνατό καλύτερα η πολιτιστική μας κληρονομιά όπως είχε γίνει το 2004.

Αυτά αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα και να καταστεί ο αρχαιολογικός χώρος πιο ανθρώπινος.

«Δεν μπορεί να κλείνει ο αρχαιολογικός χώρος της ακρόπολης κάθε φορά που βρέχει ή με τον φόβο κεραυνού. Συνάδελφοι μας πήγαν στο νοσοκομείο.... Θα πρέπει να γίνει μια πλήρης θωράκιση, ώστε επισκέπτες και εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Γρηγόρης Βαφειάδης, αρχαιολόγος και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού).

Εν τω μεταξύ και φέτος η Ακρόπολη βούλιαξε από τουρίστες. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Αύγουστο μέσα σε μια μέρα 18.000 από όλο τον κόσμο, έφτασαν για να θαυμάσουν τον ιερό βράχο και τον επιβλητικό Παρθενώνα. 

Εκτός από τις καλές εντυπώσεις υπήρχαν και πολλά προβλήματα. Επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες ήρθαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό καθώς δεν κατάφεραν να τη δουν, τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν από κεραυνούς, όσο για τα φώτα... η υπουργός Πολιτισμού τα είπε όλα με δύο προτάσεις:

«Η εικόνα στα πέριξ της Ακρόπολης είναι εκείνη της έντονης εγκατάλειψης και μας εκθέτει. Έχει αλλοιωθεί πλήρως ο φωτισμός. Οι γερανοί της COSCO φωτίζονται περισσότερο!»

Στην Αθήνα εκτός των άλλων έργων θα αναβαθμιστεί και το παλιό μουσείο της Ακρόπολης πάνω στον βράχο, που παραμένει κλειστό από το 2009.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top