Αδειάζει την Αντωνιάδου και η NASA: «Δεν εργάστηκε ποτέ εδώ»

Άλλαξε το βιογραφικό της η Wikipedia

Δείτε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το το χρονικό της υπόθεσης της Ελένης Αντωνιάδου

Τη μία «μαχαιριά» μετά την άλλη συνεχίζει να δέχεται η Ελένη Αντωνιάδου, με την οποία έχει γίνει ο κακός χαμός για το αν εργάζεται ή όχι στη NASA. 

Ελένη Αντωνιάδου: Βραβεύτηκε κι έλεγε ψέματα ότι εργάζεται στη NASA;

Η υπόθεσή της έγινε εκτενές θέμα μέχρι και στην Telegraph, η οποία την «αδειάζει» καθώς φιλοξενεί δήλωση εκπροσώπου της NASA που αναφέρει πως η επιστήμονας  δεν εργάστηκε ποτέ για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. 

«Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA» αναφέρει το δημοσίευμα. 

Η Ελένη Αντωνιάδου 

Όπως αναφέρει και η Telegraph, η αμφισβήτηση για τα επιτεύγματα της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα, ξεκίνησε με την ανάρτηση του καθηγητή του Paris Diderot University,  Κώστα Μπουγιούκου, ο οποίος στην ανάρτησή του υποστηρίζει πως η Ελένη Αντωνιάδου ψεύδεται όσον αφορά στη συνεργασία της με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ. 

Αφορμή είχε σταθεί η πρόσφατη βράβευσή της από την Υπουργό Παιδείας,στα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος», όπου η 31χρονη τιμήθηκε ως επιστήμονας που «διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής».

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό,  η Ελένη Αντωνιάδου, είχε γίνει και η πρώτη Ελληνίδα Barbie, όπως σημειώνει η Telegraph, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας και στο πλαίσιο δημιουργίας μιας σειράς Barbie εμπνευσμένες από γυναίκες - πρότυπα. Ωστόσο, όταν  η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας ρωτήθηκε από την εφημερίδα,  δεν σχολίασε το γεγονός. 

Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα που έγινε κούκλα Barbie!

Άλλαξε το βιογραφικό της η Wikipedia

Εντωμεταξύ, και η Wikipedia άλλαξε το βιογραφικό της μετά τις αποκαλύψεις ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτρια της NASΑ.

Πλέον αναφέρει ότι «η ιδιότητά της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή, και ότι απλά συμμετείχε στη θερινή Ακαδημία της NASA.»

Πρώην καθηγητής της Αντωνιάδου: «Πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp»

Εκτός πάντως από τον κύριο Μπουγιούκο, θέστη στο ζήτημα πήρε και ο Παντελής Μπάγκος, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος υπήρξε καθηγητής της Ελένης Αντωνιάδου. Με ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει πως θυμάται την Ελληνίδα ως φοιτήτρια και διαπιστώνει μάλιστα πως ήταν και πολύ καλή φοιτήτρια. «Θυμάμαι της είχα δώσει συστατική επιστολή τόσο για να παρακολουθήσει κάποια συνέδρια, όσο και για τις μεταπτυχιακές της σπουδές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της NASΑ τόνιζε πως τα πράγματα είναι απλά. «Πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp, όπως πάνε δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές από όλο τον κόσμο, πέρασε μια δύσκολη επιλογή, έκανε ένα μικρό πρότζεκτ, κάτι τέτοιο».

Όσο για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων; Σημειώνει ότι «τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς φαίνεται ότι αυτή όντως έγινε (όχι φυσικά από την ίδια), αλλά υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα ότι υπήρχαν πολλά θέματα βιοηθικής που προκάλεσαν προβλήματα», σημειώνει ο καθηγητής για το πρότζεκτ με την τεχνητή τραχεία, το οποίο όντως περιλαμβάνει στο βιογραφικό της και η Ελένη Αντωνιάδου.

Τονίζει ωστόσο πως «όντως οι εργασίες (σ.σ.: της Ελένης Αντωνιάδου) είναι πάνω στα αντικείμενα της αναγεννητικής ιατρικής και των βλαστοκυττάρων, άρα η κοπέλα δεν λέει ψέματα. Αλλά, από την άλλη, αυτές οι δημοσιεύσεις, με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, σίγουρα δεν αρκούν για να τη χαρακτηρίσει κανείς "ειδικό στην αναγεννητική ιατρική", δεν την κατατάσσουν στους κορυφαίους επιστήμονες όλων των εποχών, ούτε καν στους κορυφαίους Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες ή νέους διδάκτορες».

Oλόκληρη η ανάρτηση του Παντελή Μπάγκου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top