Καταγγελία: «Κοινωνική λειτουργός μου είπε να αφήσω τα παιδιά μου»

Αλωνίζουν τα κυκλώματα εμπορίας μωρών

Μετά από την αποκάλυψη ότι 19χρονη πήγε να γεννήσει με πλαστή ταυτότητα για να πουλήσει το μωρό της, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών που ανθούν στη χώρα μας ανεμπόδιστα. 

Νίκαια: «Ήθελε να δώσει το μωρό της για να ζήσει καλύτερα»

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Φαίη, μια ανύπαντρη μητέρα δίδυμων παιδιών, τα οποία μεγαλώνει ολομόναχη, κατήγγειλε πως όταν πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο για να γεννήσει την πλησίασαν για να την πείσουν να αφήσει τα παιδιά της εκεί. 

Όπως είπε, αμέσως μετά τη γέννηση των δίδυμων παιδιών της, την προσέγγισε μια κοινωνική λειτουργός, λέγοντάς της πως θα ήταν καλύτερα για τα παιδιά να τα αφήσει στο νοσοκομείο. 

Η κοινωνική λειτουργός, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, γνώριζε την οικογενειακή της κατάσταση κι ενδεχομένως πίστεψε ότι θα ήταν εύκολο να αφήσει τα παιδιά της. 

Επέμεινε μάλιστα στην πρότασή της, την οποία επανέλαβε αρκετές φορές, όσο η γυναίκα βρισκόταν στο δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς όμως να της αναφέρει κάτι για χρηματικό αντάλλαγμα ή αγοραπωλησία των παιδιών. 

«Δε μου πρόσφερε χρήματα για να αφήσω τα παιδιά μου, προφανώς γιατί δεν πρόλαβε, αφού την αποπήρα και της είπα να φύγει από το δωμάτιό μου, ξεκαθαρίζοντάς της ότι δεν επρόκειτο να εγκαταλείψω τα παιδιά μου», είπε. 

«Έκανα εννιά εξωσωματικές και με πλησίασαν για να μου πουλήσουν παιδί»

Στην εκπομπή μίλησε μία ακόμα γυναίκα, η οποία είχε κάνει έντεκα αποτυχημένες εξωσωματικές προκείμενου να καταφέρει να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα μωρό. 

Όπως περιέγραψε, μια μέρα, μετά από ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα που είχε πάρει σε γνωστό κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης, την προσέγγισε ένας άνδρας, δίνοντάς της έναν αριθμό τηλεφώνου. 

«Ήμουν μαζί με μία ακόμα κοπέλα. Μας πλησίασε ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, πολύ ευγενικός, ο οποίος μας έδωσε μια κάρτα με ένα κινητό τηλέφωνο πάνω και μας είπε πως δε χρειάζεται να απογοητευόμαστε, παροτρύνοντάς μας να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο που αναγραφόταν στην κάρτα», είπε η γυναίκα. 

Αρχικά πίστεψαν πως πρόκειται για ένα ακόμα κέντρο εξωσωματικής, πήραν τηλέφωνο και απάντησε ένας δικηγόρος, ο οποίος αναλάμβανε υιοθεσίες και μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού μαζί τους αμέσως. 

Πηγαίνοντας στο ραντεβού, της ζητήθηκε να αφήσει έξω την τσάντα της. Την ενημέρωσαν πως τα παιδιά που δίνονται για υιοθεσία είναι από τη Βουλγαρία συνήθως, ότι στοιχίζει 25.000 ευρώ κι έχει δικαίωμα να διαλέξει το φύλο του παιδιού. 

Μάλιστα της είπε ότι θα είχε πολύ γρήγορα ένα μωρό που θα μπορούσε να το υιοθετήσει και θα ήταν κορίτσι. Εκείνη φοβήθηκε και αρνήθηκε, αλλά, όπως είπε, ο ψυχολογικός πόλεμος που δέχθηκε ήταν μεγάλος, καθώς της τηλεφωνούσαν και την πίεζαν να δεχθεί. 

Τελικά αυτό το μωρό δεν το αγόρασε, αλλά το αγόρασε η άλλη κοπέλα, με την οποία είχαν τηλεφωνήσει αρχικά μαζί στο δικηγορικό γραφείο. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top