Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια – Άνοιξε η εφαρμογή

Έχουν προθεσμία έως τις 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για τα «φοιτητικά» ενοίκια

Από το απόγευμα της Τετάρτης είναι σε λειτουργία η ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, την οποία πρέπει να επισκεφτούν οι πρωτοετείς φοιτητές για να μπορέσουν να κάνουν την εγγραφή τους στο τμήμα που πέρασαν μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Οι φοιτητές θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, να εισάγουν τον οχταψήφιο κωδικό που τους είχε δοθεί στις πανελλαδικές εξετάσεις και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούσαν για την εισαγωγή στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου, ώστε να κάνουν την εγγραφή τους. 

«Φωτιά» τα ενοίκια για τους φοιτητές – Το Airbnb τα εκτίναξε στα ύψη

Η προθεσμία για να γίνει η εγγραφή είναι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης και οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα πρέπει να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Οι «φοιτητουπόλεις» με τα πιο ακριβά ενοίκια

Οι πρωτοετείς φοιτητές για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε σχολής και τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία μπορεί να τους ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Τι ισχύει για τους πρωτοετείς φοιτητές στις στρατιωτικές σχολές

Ειδικότερα για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, όπως επίσης για τις σχολές της πυροσβεστικής, τις ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού και τις σχολές του λιμενικού σώματος και τις ανώτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια υπουργεία. 

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται και οι εγγραφές των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητα της Θράκης, οι οποίοι οφείλουν έως 27/09/2019 να αποστείλουν με courier ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του τμήματος/σχολής επιτυχίας τους τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δήμου του νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου.

Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από δήμο των ανωτέρω νομών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top