Αιγάλεω-ΑΕΚ:Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για τραυματισμό φιλάθλου το 2014

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως αφέθηκε ελεύθερος

Ματς Αιγάλεω-ΑΕΚ το 2005

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να αποκαλυφθεί ότι ο άντρας που είχε συλληφθεί για τον τραυματισμό φιλάθλου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ, δεν είχε τελικά εμπλοκή.

Στις 5 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής κατηγορίας για τη Γ' Εθνική κατηγορία, πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο «Στ. Μαυροθαλασσίτης», οπαδοί ήρθαν στα χέρια εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Ένας φίλαθλος της ΑΕΚ απομονώθηκε και εγκλωβίστηκε από μία ομάδα δέκα περίπου φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν αλλεπάλληλα και βίαια με τις γροθιές τους, με λακτίσματα και χρησιμοποιώντας τα σπασμένα πλαστικά καθίσματα του γηπέδου, στο κεφάλι του και σε όλα τα μέρη του σώματός του αδιάκριτα επί αρκετή ώρα. 

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Αιγάλεω, που ουσιαστικά έσωσαν τον τραυματισμένο φίλαθλο και τον μετέφεραν στα αποδυτήρια, όπου του παρασχέθηκαν από τον ιατρό της ΑΕΚ οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Ο κατηγορούμενος αναγνωρίζεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε αθλητική εφημερίδα δύο ημέρες μετά. Στις φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, φαίνεται και ο κατηγορούμενος, ο οποίος εν συνεχεία συνελήφθη και ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μετά την απολογία του στον Ανακριτή, όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Παρόλο που η δίωξη ασκήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών παρέπεμψε τον κατηγορούμενο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

Σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 12 μήνες ποινή φυλάκισης. Η υπόθεση μετά από έφεση εκδικάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, όπου σε δεύτερο βαθμό ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε.

Ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στο star.gr:

«Ο εντολέας μου, σε βάρος του οποίου αρχικώς είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απαλλάχθηκε, καθώς αποδείξαμε ότι δεν ήταν αυτός που προκάλεσε το σοβαρό τραύμα στον φίλαθλο. Οι ισχυρισμοί μας επιβεβαιώθηκαν από την επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες».

της Τασούλας Παπανικολάου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top